Kies voor groene, lokale energie en stimuleer de leefbaarheid in Hallum!

Ferwerderadiel heeft een eigen groen energiecoöperaatie: Mei-inoar Grien. Mei-inoar Grien kan via Noordelijk Lokaal Duurzaam lokale energie leveren. Dit biedt vele voordelen.

Wat zijn de voordelen voor Hallum
Groene lokale energie kan tegen een scherpe prijs afgenomen worden. Deze prijs ligt onder het tarief van Bv. Nuon en Eneco.

Per aansluiting bij NLD Energie via de coöperatie Mei-inoar Grien komt er minimaal € 75 terug naar ons dorp. Ieder jaar weer. Bij bijvoorbeeld 300 leden/klanten is dat jaarlijks toch €22.500. Hiervoor kunnen we in de toekomst de leefbaarheid stimuleren. Bijv. voor het zwembad, de sportverenigingen, het MFC enz.

Us Koöperaasje
Fryslân loopt voorop als het gaat om duurzame energie. De Friese koepelcoöperatie “Us Koöperaasje” heeft samen met de Groningse en Drentse koepelcoöperaties een eigen energiebedrijf opgericht: Noordelijk Lokaal Duurzaam Energie.
NLD Energie is een echt energiebedrijf, net zoals Nuon en Essent, maar de grootste verschillen zijn dat dit bedrijf echt van onszelf is, streeft naar het leveren van 100% groene energie en dat zij de winst terug geeft aan de leden! De zeggenschap van NLD Energie ligt indirect bij alle Coöperaties in de provincies. Op dit moment zijn dat er in Fryslân alleen al 27 stuks!!!

Wat moet je doen?
Eerst GRATIS lid worden van Enerzy koöperaasje Ferwerderadiel: mei.inoargrien@gmail.com.  Hierbij kun je aangeven of je een vrijblijvende offerte voor levering van gas en elektriciteit door NLD energie wilt ontvangen. Na besluit en het accepteren van deze offerte wordt het lopende contract met huidige energieleverancier beëindigd. NLD regelt dit allemaal.

5 Redenen om over te stappen:
- betaalbare lokale duurzame energie;
- investeer in de leefbaarheid van Hallum!
- eigen regie over de energievoorziening;
- winsten vloeien niet weg, maar blijven lokaal, binnen eigen regio;
- samen zorgen voor een duurzame toekomst voor het Noorden!

Kijk voor meer informatie op www.uskooperaasje.nl en www.noordelijklokaalduurzaam.nl.