donderdag 30 juni 2022

Bibliotheek Hallum opent Weggeefkast

2022-06-30 10:56:13

Op vrijdag 8 juli opent Bibliotheken Noord Fryslân haar eerste Weggeefkast. Bibliotheek Hallum heeft de primeur. De Weggeefkast is gevuld met verzorgingsproducten en voedingswaren en is voor iedereen. Mensen die wat kunnen missen, zetten het in de kast. Mensen die het kunnen gebruiken, nemen het gratis mee. De kast staat tegenover de ingang van de bibliotheek en is elke dag open van 8.00 - 20.00 uur.

Paulien Schreuder, directeur van Bibliotheken Noord Fryslân, is blij met het initiatief van Bibliotheek Hallum. ‘We zijn een bibliotheek voor iedereen en vinden het belangrijk dat mensen naar elkaar omkijken. In veel gezinnen is er niet genoeg geld voor luiers, maandverband, wasmiddel of shampoo, terwijl dit voor iedereen beschikbaar hoort te zijn’, aldus Schreuder. ‘Er komen hier mensen die iets nodig hebben. En mensen die iets kunnen missen. Via de Weggeefkast willen we die mensen met elkaar verbinden.’

Kom de kast vullen
In de Weggeefkast kunnen verzorgingsproducten worden gezet. Denk hierbij aan tandpasta, shampoo, zeep, wasmiddel, maandverband, luiers of babydoekjes. Ook houdbare voedingswaren kunnen erin, zoals koffie, thee, rijst, potjes groente, koekjes, nootjes. Wie deze houdbare en onaangebroken producten kan missen, wordt gevraagd deze alvast in de kast te zetten voor 8 juli of ze mee te nemen naar de opening.

Iets over? Iets nodig?
De weggeefkast in Hallum is van en voor iedereen. Iedereen die wat kan missen, mag er zelf wat inzetten. En iedereen die een product uit de Weggeefkast goed kan gebruiken, kan dit gratis meenemen. Kom gerust langs. Het is niet nodig om zelf een ander product in te leveren. De Weggeefkast gaat uit van het principe: Neem mee wat je nodig hebt. En geef wat je over hebt!

Open van 8 tot 8

De Weggeefkast staat tegenover de ingang van de bibliotheek. Dit is buiten, dus je hoeft niet bij de bibliotheek naar binnen om er iets in te zetten of uit te halen. Natuurlijk mag je altijd even binnenkomen, want in de bieb is er koffie, een krantje of tijdschrift en een medewerker die je graag even helpt. De Weggeefkast is elke dag van 8.00 - 20.00 uur geopend. Het hek rondom de bibliotheek is dan open.


Naar overzicht