Uitgelicht
vrijdag 18 november 2022

Start crowdfunding Kerstboom Hallum

2022-11-18 15:25:48

Sinterklaas is in het land, de dagen worden korter en de donkere dagen staan weer voor de deur. We gaan weer op naar kerst en het einde van dit jaar en daar past een mooie nieuwe kerstboom bij. We hebben de subsidie van de gemeente uit het Dorpen- en Wijkenfonds toegezegd gekregen en dus kunnen we los met het laatste bedrag bijelkaar te verzamelen om deze mooie nieuwe kerstboom aan te schaffen.

Kort geleden hebben wij een peiling gedaan naar jouw mening over de kerstboom die elk jaar bij de haven staat. Uit de peiling is gebleken dat 70% van de deelnemers een andere en realistischere kerstboom mooier vindt dan de huidige abstracte stalen boom. Daarnaast is de voorkeur uitgesproken voor witte verlichting (ook ca. 70% van de "vóór-vervanging" stemmers.)

We hebben daarom besloten een subsidieaanvraag in te dienen bij de gemeente uit het Dorpen- en Wijkenfonds. Deze subsidie is inmiddels toegezegd door de gemeente. Wij hebben daarnaast nog de ondernemers van Hallum benaderd (HOC) en de Feestcommissie voor een financiële bijdrage.

Het laatste deel van de kosten willen we graag samen met jullie bijeenbrengen door deze geldinzamelingsactie. Hierdoor wordt het ook echt 'onze' kerstboom waar we allemaal aan hebben bijgedragen. Dus heb je gestemd in de peiling en ook aangegeven een donatie te doen, dan is dit het moment om de daad bij het woord te voegen!

Van een gulle gever: "Maak er een sfeervol Hallum van"

Voor iedereen die niet gestemd heeft, maar ook mee wil betalen om het resterende bedrag te verzamelen, nodigen we je hierbij uit om jouw bijdrage over te maken. Jouw donatie kun je doen via het Kentaa platvorm wat wij gekozen hebben om deze inzamelingsactie mee uit te voeren. Wij kunnen dit platvorm gratis gebruiken en betalen alleen voor de transactiekosten. Wil jij ook een mooie nieuwe boom voor bij de haven, doe dan een bijdrage zodat we dit mogelijk kunnen maken.

Wij willen er weer een sfeervol Hallum van maken deze donkere dagen. Help jij ons mee om dit te realiseren?

Wij bedanken je alvast voor jouw bijdrage aan deze inzamelingsactie! Via HallumOnline houden we jullie op de hoogte over de voortgang van de inzameling en het realiseren van dit project.

Doarpsbelang Hallum

 


Naar overzicht