Uitgelicht
Door Doarpsbelang Hallum opwoensdag 15 februari 2023

Schouwen en aanleggen glasvezel in Hallum

2023-02-17 23:00:10

Selecta Infratechniek legt in opdracht van DELTA Netwerk een glasvezelnetwerk aan in de dorpen van  de voormalige gemeente Ferwerderadiel en dus ook in Hallum. Iedereen komt tijdens de aanleg in aanmerking voor een gratis glasvezelaansluiting, ook wanneer er nog geen abonnement is afgesloten. Vanaf 27 december start de aannemer in Ferwert met het schouwen (bekijken) van alle woningen, gevolgd door de kleine dorpen van voormalig Ferwerderadiel in januari 2023. Dit betekent dat een medewerker, oftewel een schouwer, bij jou aan de deur komt om samen te bepalen of en waar een glasvezelaansluiting kan worden bevestigd. Zo is jouw woning voorbereid op de toekomst.

Ook nu nog steeds gratis aanmelden en deelname aan de sponsoractie!

Wat houdt een woningschouw precies in?

De woningschouw houdt in dat de aannemer langskomt om toestemming te vragen voor het plaatsen van de glasvezelaansluiting in jouw woning. De monteur kijkt waar de aansluiting (kastje) kan worden geplaatst. Vaak is dit in de meterkast, maar het kan ook op een andere locatie in je woning.
De woningschouwer maakt altijd een foto van de locatie en de bewoner zet een handtekening om dat te bevestigen. De aansluiting is gratis. Enige tijd later komt een monteur van Selecta Infratechniek langs om het kastje daadwerkelijk in jouw woning te plaatsen. Hierover ontvang je vooraf bericht.

Een schouwer van Selecta Infratechniek kan zichzelf altijd identificeren

De collega’s van Selecta Infratechniek dragen een oranje hesje met het DELTA Netwerk logo en kunnen zich altijd legitimeren met ID-pas van Selecta Infratechniek. Zij bellen bij jou aan en vragen of ze binnen mogen komen voor de woningschouw. Een bezoek duurt 5 tot 10 minuten.
Let op, toestemming verlenen is een absolute voorwaarde van DELTA Netwerk waaronder een schouwer jouw woning mag betreden en je bent nergens toe verplicht.

Kaart in je brievenbus

Ben je niet thuis, dan laat de aannemer een kaartje achter in de brievenbus met het verzoek om contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak. Wil je liever geen glasvezelaansluiting, dan mag je dit de aannemer laten weten zodra hij voor de deur staat. Wanneer je twijfelt of de persoon aan de deur voor aannemer Selecta Infratechniek werkt, dan mag je vragen naar de ID-pas van de medewerker van Selecta Infratechniek.

Gratis glasvezelaansluiting

Tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk in Hallum krijgen alle woningen de mogelijkheid een glasvezelaansluiting in huis te laten plaatsen. Geheel gratis en vrijblijvend. Als je woning is voorzien van een glasvezelaansluiting, is er nog geen sprake van een werkende glasvezelverbinding. Daar kun je pas gebruik van maken zodra je een abonnement hebt afgesloten. Dit kan via www.hallumonline.nl/glasvezel. Is er eenmaal een glasvezelaansluiting in je woning aanwezig en wil je een abonnement op glasvezel, dan betaal je pas als het abonnement door de telecomaanbieder van jouw keuze is geactiveerd.

Doarpsbelang: bestel alleen hier voor deelname aan de sponsoractie!

Bestel hier rechtstreeks een abonnement van Delta of Caiway met de sponsoractie, klik op één van onderstaande knoppen, alleen zo verdien jij zelf nog steeds € 25,- en € 50,- voor Doarpsfûns Hallum. Bij elke andere manier van aanmelden krijg je geen € 25,- terug en krijgt ook het Doarpsfûns deze € 50,- niet.

 

Heb je vragen over de glasvezelaansluiting op jouw adres?

Voor vragen over de aanleg, de werkzaamheden of het plaatsen van een aansluiting op jouw persoonlijk adres kun je contact opnemen met Selecta Infratechniek. Zij helpen je graag op werkdagen tussen 8.00 - 17.00 uur en zijn bereikbaar op telefoonnummer 085-2731831 of via customer@selectaholding.com.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met DELTA Netwerk. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via 088-7585800.

Meer weten over de aanleg?

Om op de hoogte te blijven van de voortgang van de aanleg kun je je via de website aanmelden voor de nieuwsbrief.

Benieuwd hoe de aanleg straks in zijn werk gaat? Bekijk onze video.


Naar overzicht