Uitgelicht
maandag 5 september 2022

Aankondiging jaarvergadering Doarpsbelang Hallum

2022-08-15 11:06:12

Op 27 september organiseert Doarpsbelang Hallum een Algemene Ledenvergadering. Eindelijk na 3,5 jaar kunnen we weer een grote fysieke vergadering beleggen en we hebben veel te bespreken! Je bent van harte welkom om jouw stem te laten horen.

Inmiddels is er 3,5 jaar verstreken sinds de vorige jaarvergadering in maart 2019. Net voor de volgende jaarvergadering ging de boel op slot, ongekend voor Nederland. Er bestond natuurlijk de mogelijkheid om online te vergaderen met alle (on)gemak die daarbij komt kijken. We hebben besloten alleen een fysieke vergadering te houden wanneer dat weer kon. Telkens in maart ‘mocht’ en kon het nog niet en nu na de vakantie is het eindelijk tijd om jullie weer bij te kunnen praten, want er is wel een hoop gebeurd de afgelopen jaren.

Op de aankomende jaarvergadering gaan we jullie bijpraten over de laatste ontwikkelingen in het dorp, we leggen nieuwe concept statuten ter goedkeuring aan jullie voor en we hebben de vaste onderdelen zoals de verschillende jaarverslagen. Ook is het zeer wenselijk de contributie te verhogen, we beslissen graag samen met jullie op de vergadering wat de nieuwe jaarlijkse contributie moet worden. Om de volledige agenda voor de vergadering te bekijken klik je hier.

27 september 2022 om 20:00 uur in MFC It Trefpunt

We hebben onze leden, met een e-mailadres bij ons bekend in de administratie, dit jaar voor het eerst uitgenodigd voor de jaarvergadering met een nieuwsbrief in stijl van de nieuwe website HallumOnline.nl. Deze nieuwsbrief kun je hier bekijken.

Statuten

Op de vergadering gaan we ook stemmen over de nieuwe concept statuten voor onze vereniging. Via de nieuwsbrief en via dit nieuwsbericht kun je alvast kennisnemen van de nieuwe concept statuten en je kunt al vóór de vergadering je stem uitbrengen. Het stemmen over de concept statuten is alleen voor leden die lid zijn van Doarpsbelang Hallum en kan op de volgende manieren vóór 26 september:

  • een kort online formulier invullen via deze link;
  • schriftelijk reageren naar het secretariaat, de Singel 4, 9074 CX Hallum;
  • stemmen op de jaarvergadering op 27 september 2022.

Bij "Niet akkoord" ontvangen we graag een toelichting.

Klik hier om de vernieuwde concept statuten te lezen. Deze vernieuwde concept statuten liggen ook ter inzage in de bibliotheek in Hallum en ook kunnen de huidige statuten in de bibliotheek ingezien worden, deze dateren nog van de oprichting in 1979.

Glasvezel internet voor heel Hallum

Ook hebben we goed nieuws over glasvezel internet voor Hallum. Na de pauze geven wij het woord aan Jaap Bosma en Sybryn Hettinga van DELTA Netwerk. DELTA Netwerk start binnenkort met de glasvezel campagne in de voormalige gemeente Ferwerderadiel. Wij zijn erg blij dat we Hallum de kans kunnen bieden om zich aan te kunnen melden voor een supersnelle internetverbinding die klaar is voor de toekomst. Hiermee zorgen wij ervoor dat ons dorp leefbaar blijft en dat wonen en werken, verbinding en zorg interessant en goed geregeld kan worden. Wij hebben in de voorbereidingen naar de campagne veel contact gehad met DELTA Netwerk en wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking en de professionaliteit en ambitie die DELTA Netwerk en haar medewerkers tonen om dit mogelijk te maken.

We hebben dan ook goed nieuws te melden dat er geen eigen bijdrage voor een aansluiting gevraagd wordt. Er is zelfs voor iedere aansluiting een kleine vergoeding beschikbaar en zelfs een dubbele vergoeding per aansluiting voor een goede besteding in en voor het dorp, hier binnenkort meer over.

Binnenkort komt er nog meer informatie beschikbaar over glasvezel voor Hallum, houd daarom deze website en jouw brievenbus in de gaten.

Kom en laat je stem horen

Hebben we je interesse gewekt? Kom dan naar de jaarvergadering en de presentatie na de pauze. Na de presentatie is er gelegenheid voor het stellen van vragen onder het genot van een hapje en een drankje aangeboden door DELTA Netwerk.

Ook niet-leden zijn van harte welkom op de vergadering. We zien je graag op 27 september om 20:00 uur in MFC It Trefpunt, tot dan!

Doarpsbelang Hallum


Naar overzicht