Lezing door Anita Terpstra | Bibliotheek

02nov 20:00 - 22:00
2022-09-23 00:30:55
Wanneer:
woensdag 2 november 2022 om 20:00 - 22:00
Contactpersoon
Bibliotheken Noord Fryslân
Telefoon: 088 -1656123
Email: info@bnfrl.nl
anita terpstra vrouw muur tafel schrijfster

Lezing schrijver Anita Terpstra over haar boek "Al mijn moeders"

Behalve dat haar opa en oma er geboren en begraven zijn, wist Anita Terpstra vrijwel niets van de geschiedenis van het Friese dorp Harkema. Totdat een vriendin haar een artikel doorstuurde met de vraag: ‘Hier komt jouw familie toch vandaan?’ Het is het begin van een zoektocht naar de achtergrond van haar voorouders, het dorp en zijn omgeving. Een plek die van oudsher berucht was om zijn extreme armoede, plaggenhutten, inteelt en bevolking van alcoholisten, raddraaiers, zedelozen en analfabeten. Een plek waar bovendien nog tot halverwege de twintigste eeuw mensen in verbouwde kippenhokken woonden.

Over haar zoektocht schreef Anita Terpstra Al mijn moeders: een confronterende familiehistorie, diep geworteld in de Friese veengebieden. Over de zoektocht en het boek die het opleverde vertelt Anita deze avond. Ze komt zelf uit een arbeidershuishouding van het Friese platteland. Haar vader was huisschilder in Hallum.

Voor wie?
Deze lezing is voor zowel leden als niet-leden vanaf 18 jaar, voor boekenliefhebbers, Anita Terpstra fans en anders geïnteresseerden.

Kosten
Niet-leden betalen: € 7,50.
Leden betalen € 5,00.
Voor luxe-abonnementen is het gratis.

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing is noodzakelijk en kan op deze pagina via onderstaande knop en in één van onze bibliotheken.

Anita Terpstra
Anita Terpstra (1974) uit Leeuwarden studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis en is vooral bekend als schrijver van thrillers, maar schrijft de laatste tijd ook boeken in andere genres. Ze debuteerde in 2009 met Nachtvlucht, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs en de Crimezone Thriller Award. Van deze Friese scrhijver verschenen verder: Anders, De moedermaffia, Dierbaar, Het huis van berouw, Nachtvlucht, Overmand, Samen, Vonk, Het huis vol en Stilzwijgen.


Naar overzicht