Door de Bibliotheek Hallum opmaandag 27 mei 2024

De landelijke BoekStartdag

2024-05-27 00:13:22
boekstartdag 2024 bibliotheek beer boom bij lezen bieb boeken

 "Een feestje voor baby’s en peuters"

Op zaterdag 1 juni vindt de jaarlijkse landelijke BoekStartdag plaats in bibliotheken door heel Nederland. BoekStart, een initiatief van Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek, nodigt alle ouders, grootouders en verzorgers uit om samen met hun baby’s en peuters het plezier van lezen te ontdekken. De dag staat in het teken van voorlezen, boekjes en taalontwikkeling en biedt een scala aan activiteiten voor de allerkleinsten en hun ouders.

De BoekStartdag heeft als doel om het voorlezen aan baby’s en peuters te stimuleren en ouders te laten zien hoe leuk en waardevol het kan zijn. Bibliotheek Dokkum, Hallum en St.- Annaparochie hebben deze ochtend een leuk programma. Zo komt de boerin voorlezen in Dokkum en neemt ze een aantal dieren mee. Ook is er muziek, kun je knutselen en nog veel meer. In St.-Annaparochie kun je als kersverse ouder terecht bij de workshop Dunstan babytaal en de peuters kunnen hun energie eruit dansen tijdens het peuterdansen. In bibliotheek Hallum komt de brandweer voorlezen en de kleintjes kunnen zich laten schminken.

Gratis Webinar

In aanloop naar de landelijke BoekStartdag wordt een gratis webinar georganiseerd, boordevol met boekentips. Jolien Hesselberth vertelt op donderdag 30 mei om 20.00 uur over voorlezen op een leuke en speelse manier aan de allerjongsten. Meer informatie is te vinden op www.ontdekdebieb.nl/boekstartdag.

BoekStartkoffertje

Ouders van baby’s tussen de 0 en 2 jaar kunnen gratis een BoekStartkoffertje ophalen bij hun lokale bibliotheek. Dit koffertje bevat twee boekjes en informatiemateriaal over voorlezen en taalontwikkeling. Kinderen zijn gratis lid van de bibliotheek en ouders die hun kind lid maken, mogen zelf ook drie maanden gratis lid zijn van de bibliotheek.

Data en tijden

De BoekStartdag is op zaterdag 1 juni van 10.00 – 12.00 uur in de bibliotheek. Wil je het volledige programma zien of weten waar nog meer de BoekStartdag wordt gevierd? Kijk op onze website www.ontdekdebieb.nl/boekstartdag.


Naar overzicht