zondag 12 juni 2022

Fietselfstedentocht 2022

2022-06-12 12:59:33

'In Hallum zit je gebakken' dat zeggen wij altijd, maar afgelopen maandag 6 juni tijdens de Fietselfstedentocht hebben we dat ook laten zien aan iedereen die voorbij fietste of even stopte bij onze tent bij tankstation Bremer. Er was koffie, thee, taart, cake en ranja voor iedereen die tussen 7 en 11 uur even op adem wilden komen tijdens deze 'barre' tocht. Ondankt het slechte weer was het zo nu en dan best wel even druk in de tent. De opbrengst van de verkoop is dit jaar voor het hoenderpark aan de Singel.

Om 06:00 zijn we begonnen de tent op te zetten en de boel klaar te zetten. Even puzzelen met de buizen en koppelstukken, maar dan even later staat de tent ook snel op zijn plek. Ondertussen begint het al een beetje te regenen en blijft het de hele ochtend wel wat regenen, met zo nu en dan een droog moment tussendoor. Kwart voor zeven wordt de eerste fietser gespot die Hallum weer uit komt rijden en met wat gejuich wordt aangemoedigd voor de rest van de tocht. De eerste koffie en thee staat al klaar als ook de eerste taarten en cake uit het dorp worden gebracht. 

Dankzij de taarten en cake van iedereen uit Hallum die dit jaar hebben meegebakken konden wij dit mogelijk maken. Wij willen iedereen die geholpen heeft met bakken heel erg bedanken!

Op het grote scherm naast de tent hebben we een presentatie laten draaien van de vernieuwde website HallumOnline.nl. Na een jaar zoeken en aanpassen is de website nu live gegaan. We willen met de vernieuwde website meer informatie delen met heel Hallum. Het is een website van Hallum voor Hallum, voor jullie allemaal en met jullie allemaal. We willen graag dat dit een centrale plek wordt waarop je elke week het laatste nieuws uit Hallum krijgt, weet wanneer er wat te doen is en waar iedereen aan mee kan doen. Maar daar hebben we nog wel wat hulp bij nodig, dus lijkt het je leuk om mee te helpen met het opzetten van een redactie, of stukjes schrijven voor de nieuwspagina, meld je dan hier aan via de contactpagina, of als je vragen hebt kun je ook met Doarpsbelang Hallum contact opnemen.

De Fietselfstedentocht kent ook vele vrijwilligers. Ieder dorp regelt een aantal vrijwillige verkeersregelaars om de fietsers veilig over de kruispunten te begeleiden. Voor Hallum regelt Wybe Terpstra dit al heel lang en is daarvoor op zondag 5 juni in Bolsward gehuldigd door het bestuur van de Fietselfstedentocht. Wybe is namelijk al 35 jaar vrijwillig verkeersregelaar. Wij willen Wybe nogmaals van harte feliciteren met zijn jarenlange inzet voor de Fietselfstedentocht, gefeliciteerd!

Voor de fietsers was het dus een welkome pitstop, met een warm kopje koffie en een stuk gebak. Sommigen hadden geen droge draad meer aan hun lijf en konden heel even weer op adem komen. Onder luid gejuich van vele Hallumers zijn de fietsers voorbijgekomen. Ondanks het slechte weer was het toch nog een geslaagde ochtend geworden. Om kwart voor 11 waren de meeste fietsers wel voorbij gekomen en zijn we weer gaan opruimen. Kwart voor twaalf zagen wij de laatst 2 fietsers richting Holwerd fietsen en daarmee hebben we deze Fietselfstedentocht voor 2022 afgesloten.

De mooiste taart was gemaakt door Sido en Iris!

De opbrengst van de verkoop gaat dit jaar naar het hoenderpark. Het hoenderpark kan alleen bestaan door onze donateurs en gulle giften van dorpsgenoten, maar de kosten voor de dierenarts en onderhoud zijn elk jaar hoger dan de inkomsten. Vandaar dat dit jaar de opbrengst naar het hoenderpark gaat. Meer informatie over het hoenderpark en hoe jij ook Vriend van het hoenderpark kan worden vind je via onderstaande link op de pagina van het hoenderpark.

Iedereen nogmaals heel erg bedankt voor het doen slagen van deze ochtend!

Doarpsbelang Hallum e.o.

Fietsefstedentocht 2022 - Lancering HallumOnline.nl

Promotie video bij de koffie, thee en taartverkoop bij de Fietselfstedentocht door Hallum 2022. Hierin wordt ook de vernieuwde website www.HallumOnline.nl gepresenteerd. Ook Wybe Terpstra krijgt even de aandacht voor zijn 35 jaar vrijwilligerswerk als verkeersbegeleider bij de Fietselfstedentocht.

Naar overzicht