Uitgelicht
donderdag 6 oktober 2022

Geen geld om mee te doen?

2022-10-06 23:32:46
jeugd sport en cultuur armoede steun fonds aanvraag
Gebiedsteam Noardeast-Fryslân


Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten of iets aan kunst en cultuur te laten doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van een sportclub of een dans, muziek, kunst – of theaterschool.
 

Hoe werkt het?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Voor die kinderen betalen wij de benodigde contributie en lesgelden en eventuele kleding en attributen. Zijn er meerdere kinderen in uw gezin
die iets willen doen? Geen probleem! Aanvragen kunnen door zowel ouders als intermediairs (bijvoorbeeld gebiedsteammedewerker, buurtsportcoach, leerkracht, huisarts, schuldhulpverlener, enz.) gedaan worden via www.jeugdfondssportencultuur.nl of www.samenvoorallekinderen.nl.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor sportattributen, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Contactgegevens

Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland
Coördinator: Rainer de Groot
E-mailadres: friesland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 0513 - 630 666

Gebiedsteam Noardeast-Fryslân
www.noardeast-fryslan.nl/gebiedsteam


Naar overzicht