vrijdag 6 januari 2023

Musical Esther door en in Hallum

2023-01-06 11:42:51

Van 27 t/m 29 januari vindt de uitvoering van musical Esther plaats in Hallum. De musical is gebaseerd op een klein, maar uiterst meeslepend en in sommige opzichten humoristisch bijbelboek. Deze prachtige musical wordt volledig uitgevoerd door gemeenteleden van Protestantse gemeente Mariëngaarde.

Buiten de muren van het paleis van koning Ahasveros vinden we een ontheemd, weggevoerd volk. Mensen die anders zijn en daarom uitgekotst worden. In het paleis heerst de 'lange-leve-de-lol'-mentaliteit. Ramen dicht en je afsluiten voor wat er zich in je directe omgeving afspeelt. Wie daartegen in opstand komt, wordt verwijderd. Zelfs koningin Vasthi. Wint macht het van recht en gerechtigheid?

Een geschiedenis die zich herhaalt en herhaalt en herhaalt. En boven dat alles de wurggreep van de wet van Meden en Perzen. Inspelend op de onderhuidse angst van mensen om hun positie of welstand te verliezen, weet de persoon Haman met platte algemeenheden mensen achter zich te krijgen.

Maar gelukkig staat daar Mordechai tegenover. Iemand die niet knielt, niet buigt en zoekt naar recht en redding. En als je dan tegen de wet van Meden en Perzen oploopt, laat je je niet ontmoedigen. Je gaat door. Desnoods met een omweg. Mordechai en Esther ontmaskeren Haman. Zij zwijgen niet en stellen zo paal en perk aan het gluiperige gif dat racisme en fascisme heet. Er is toekomst mogelijk.

Deze prachtige musical wordt volledig uitgevoerd door gemeenteleden van Protestantse gemeente Mariëngaarde. Uitvoeringen vinden plaats in De Hoeksteen te Hallum (Langebuorren 4). Vrijdag 27 januari om 20.00 uur, zaterdag 28 januari om 16.00 uur en zondag 29 januari om 9.30 uur.

Toegangskaarten zijn gratis en kunnen vanaf 9 januari a.s. worden verkregen bij tankstation Bremer aan de Ljouwerterdyk 9 te Hallum (max. 4 kaarten per persoon). Van harte aanbevolen, geschikt voor alle leeftijden!


Naar overzicht