Door de Bibliotheek Hallum opdinsdag 3 oktober 2023

Vier de Kinderboekenweek in de bieb

2023-10-03 13:29:07

In oktober vieren we weer de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober)! Dit jaar met als thema ‘Bij mij thuis’. In bibliotheken Hallum en St.- Annaparochie zijn verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Natuurlijk is er naast de Kinderboekenweek in oktober nog meer te beleven in de bieb.

Pieter Koolwijk in de bieb

Speciaal voor de Kinderboekenweek komt kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk (van o.a. Gozert, Luna, De Trollen van Leif) naar de bieb! Hij vertelt over zijn werk, over thuis en hoe hij schrijver is geworden. En waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Natuurlijk mag je hem van alles vragen.
Woe. 11 oktober, 16.15-17.15 uur, Bibliotheek Hallum
Gratis, 7 t/m 12 jaar, aanmelden niet nodig

Klik hier voor meer informatie.

Maak jouw droomhuis

Van 4 t/m 15 oktober kun je de kleurplaat ‘Maak jouw droomhuis’ in de bibliotheek halen. Neem ‘m mee naar huis en knip, plak, teken of verf erop los. Wie weet win je wel een leuke prijs! Ook vind je in de bieb de Kinderboekenweekkrant met daarin de mooiste boekentips, handige weetjes en leuke verhalen. De kleurplaat en krant zijn allebei gratis en zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, ook als je niet lid bent van de bibliotheek.

Koffie met…de Cultuur Makker van Seewyn

Elke eerste donderdag van de maand is Roose Vromans in de bibliotheek om met mensen te praten over cultuur in de breedste zin van het woord. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!
Do. 5 oktober, 2 november en 7 december van 10:00 - 11:30 uur
Gratis, loop gerust binnen.

Koffie met… schrijfster Ingrid de Vries

Koffieochtend met Ingrid de Vries, schrijfster van het boek Water Val. Ingrid woont op de Oudebildtdijk en vertelt o.a. over haar boek. Water Val gaat over de bijzondere vriendschap tussen Hamid en Einar, twee puberjongens die moeten laveren tussen groepsdruk en moraal.
Vrij. 6 oktober, 10.00 – 11.30 uur, Bibliotheek St.- Annaparochie
Gratis, loop gerust binnen.

Sterrenwandeling Hallum

Samen met Theo Jurriens van de Rijksuniversiteit Groningen gaan we de sterren (met telescopen) van nabij bekijken vanaf het Kweldercentrum Noarderleech. Leuk voor tien jaar en ouder.
Ma. 23 oktober, 19.30-21.00 uur, Kweldercentrum Noarderleech 5a, Hallum
Gratis, tickets via ontdekdebieb.nl of bij de balie van de bibliotheek.

Klik hier voor meer informatie.

Maakplaats: open inloop

Kom in de Maakplaats experimenteren met robotjes, de 3d-printer of het Green Screen. Neem gezellig je vrienden of opa en oma mee!
Zat. 7 en 21 oktober, 10.00-11.30 uur, Bibliotheek St.- Annaparochie
Ma. 9, 16, 23 en 30 oktober, 15.00-16.30 uur, Bibliotheek St.- Annaparochie
Gratis, loop gerust binnen

Babybieb

Voor ouders en hun baby (3-18 maanden) is er weer Babybieb: voorlees- en boekentips, samen met je kleintje boekjes ontdekken, zingen en met een bakje koffie kletsen met andere ouders.
Woe. 18 oktober, 10.00- 10:30 uur, Bibliotheek St.- Annaparochie
Gratis, loop gerust binnen.

Voorleeshalfuurtje

Kom gezellig naar het voorleeshalfuurtje voor peuters en kleuters! Voor (ouders van) kinderen van 2 tot 5 jaar.
Woe. 18 oktober, 11.00 – 11.30 uur, Bibliotheek St.- Annaparochie
Gratis, loop gerust binnen.


Naar overzicht