s.v. Havot

Dé club voor volleybal & badminton


s.v. Havot is een sportvereniging gericht op volleybal en badminton voor Hallum en omgeving. De sportvereniging is op 7 april 1982 bij notariële akte opgericht en telt op dit moment (december 2022) 47 volleyballeden en 10 badmintonleden.
 

Voor wat betreft de volleybal is er één herenteam, één damesteam en zijn er 5 jeugdteams (B-jeugd meisjes, C-jeugd mix, 2x CMV niveau 6 en 1x CMV niveau 5). Deze teams spelen op verschillende niveaus in regio Noord van de NeVoBo-competitie. Ook heeft de jeugd beneden de twaalf jaar de aandacht van onze vereniging. Deze jeugd speelt Cool Moves Volley (CMV). CMV houdt in dat er op verschillende niveaus stapsgewijs volleybal wordt geleerd. 

De dames en heren spelen hun thuiswedstrijden in het sportcentrum “de Bildtse Slag” in Sint Annaparochie. De trainingsavond voor de heren is op maandagavond. Op dinsdagmiddag en avond zijn de trainingen voor de jeugd en traint ook het damesteam op die avond. De vaste wedstrijddag voor het heren- en damesteam is op donderdagavond en voor de jeugd op zaterdag. De CMV-jeugd speelt één keer in de vier weken een wedstrijd op zaterdagochtend in toernooivorm. De wekelijkse trainingen vinden plaats in het multifunctionele centrum “it Trefpunt” van Hallum. De trainingen worden gegeven door opgeleide en ervaren trainers.

De badminton binnen onze vereniging wordt op recreatief niveau gespeeld en is er voor elk die ouder is dan 16 jaar. Elke week is er op de donderdagavond sportief en ongedwongen badminton ook in “it Trefpunt”.

Naast presteren in de volleybalcompetitie en opleiden van goede volleyballers, vinden we gezelligheid ook erg belangrijk. Voor onze leden is dan bijvoorbeeld het slot- of starttoernooi en het oliebollentoernooi een gezellige samenkomst.  Maar ook als lid een avond mee badmintonnen of even instuiven op de maandagavond valt daaronder.

Ook als vereniging treden wij graag naar buiten. Figuurlijk draaien wij onze hand er niet voor om mee te denken en te organiseren aan een volleybaltoernooi tijdens het jaarlijkse dorpsfeest in Hallum. Letterlijk zijn wij bij goede weersomstandigheden op het kunstgrasveld aan het volleyballen en badmintonnen. 

Ter promotie van de vereniging in het dorp Hallum en omgeving organiseert s.v. Havot voor recreatie sporters periodiek Havot-trefpuntvolleybalcafé.  Voor dit volleybalcafé mag ieder zich aanmelden, te denken aan bijvoorbeeld vriendengroepen, buurtverenigingen, team collega’s of gewoon als individu. Tijdens het volleybalcafé wordt er afhankelijk van de deelname in toernooivorm gespeeld. De nadruk ligt hier dan ook op een sportief en gezellige avond beleven. 

Volleybal

Op zoek naar een leuke teamsport? Dan is volleybal iets voor jou! Van hoog niveau tot gewoon gezellig een balletje slaan en van zit- tot beachvolleybal: binnen het volleybal zijn er genoeg mogelijkheden voor iedereen!

Badminton

Donderdagavond is badmintonavond. In het Trefpunt aan de Singel te Hallum op recreatief niveau badmintonnen voor iedereen van 16 jaar en ouder.

Nieuws

donderdag 19 oktober 2023

SUPER SATURDAY bij s.v. Havot

zaterdag 23 september 2023

Start wedstrijden Havot

vrijdag 1 september 2023

Mannen gezocht voor Team Heren

Badminton

Donderdagavond is badmintonavond. In het Trefpunt aan de Singel te Hallum op recreatief niveau badmintonnen voor iedereen van 16 jaar en ouder. We beginnen om 20.00 uur en stoppen om 21.30 uur.

Er wordt gespeeld op recreatief niveau omdat de officiële lengte van het speelveld niet gehaald kan worden.

We maken drie velden en er wordt gedubbeld, waardoor 12 leden tegelijk de baan op kunnen. Door tossen wordt men ingedeeld. Diegenen die even niet spelen kunnen even uitrusten, toekijken en bijkletsen. De sfeer op en naast de baan is altijd zeer goed.

Tijdens het speelseizoen worden af en toe gasttrainers gevraagd om de spelkwaliteit te verhogen. Ook wordt er een aantal keer in de sporthal van Ferwerd gespeeld en nodigen we buurtverenigingen uit voor een toernooi.

Kom ook eens langs. De eerste vier avonden dat iemand nieuw komt, beschouwen we als instuif. Bij de instuif kan iedereen gratis de sfeer proeven. Als “instuiver” zijn er rackets beschikbaar. Diegenen die lid worden zorgen voor een eigen racket.

Op donderdagavond is het bargedeelte open, zodat er na afloop een drankje genuttigd kan worden.

Kortom gezelligheid met de nodige lichaamsbeweging!

Bestuur en contact

We zoeken een betrokken bestuurder die, samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers en actieve leden, vorm wil geven aan de ambities en toekomst van onze volleybalvereniging in Hallum e.o. Interesse? We nodigen je graag uit om contact op te nemen met onze secretaris.

Bestuur

Functie

Naam

E-mailadres

Voorzitter

Theunis de Vries

voorzitter@havot.nl

Secretaris

Willem van Kalsbeek

secretaris@havot.nl

Penningmeester

Ingrid Jonkman

penningmeester@havot.nl

Contactpersoon Jeugd

Nynke de Haan

jeugdzaken@havot.nl

Contactpersoon Badminton

Renske Visser

badminton@havot.nl


Verenigingsinformatie

Postadres

De Goudkamp 27
9074 BB Hallum
Tel.: 06-40808682
E-mail: secretaris@havot.nl

Bankgegevens

NL62 RABO 0340 8120 28
ten name van Penningmeester Havot, Hallum

Kamer van Koophandel

K.v.K.-inschrijfnummer: 40004586 

Statuten

De statuten van de vereniging zijn hieronder te downloaden.

Contributie

Hieronder staan de actuele contributie bedragen en de bijkomende kosten voor spelerskaarten om mee te kunnen doen aan de wedstrijden.

Seizoen: 2023 - 2024

Groep

Bedrag

Seniorenvolleybal Dames/Heren (vanaf 18 jaar)

22,50 euro per maand

CMV-jeugd (basisschool 8-12 jaar)

17,00 euro per maand

C-jeugd

17,00 euro per maand

B-jeugd

18,00 euro per maand

A-jeugd

19,00 euro per maand

Badminton

100,00 euro per seizoen (is per jaar)

 

Spelerskaart

Wanneer er aan NeVoBo wedstrijden of toernooien wordt meegedaan komen de kosten voor een spelerskaart er nog bij. Die kosten zijn voor dit seizoen 17,50 euro. Dit is een jaarlijks bedrag.

Verenigingsleden betalen 15,00 euro per jaar.

Betalen

De contributie betalingen moeten zelf ingesteld worden via internetbankieren, dit gaat niet via een automatische incasso.

De contributie kan overgemaakt worden op rekeningnummer:
NL62 RABO 0340 8120 28
Ten name van:
Penningmeester Havot
Onder vermelding van:
Contributie ‘Voornaam Achternaam’

Team A-jeugd

De A-jeugd speelt Nevobo competitie 2e klasse.

-teamfoto seizoen 2023-2024 volgt nog-

Shirtsponsor: 

Achterste rij van links naar rechts:

 •  

Voorste rij van links naar rechts:

 •  

Trainer: Ria Kooistra
Coach: Dora de Vries

Het team traint één keer per week op maandag van 19:30 uur tot 21:00 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt in Hallum. (bereikbaar via de achteringang)

Het team speelt hun wedstrijden over het algemeen op zaterdag. De thuiswedstrijden zijn in de gymzaal van MFC Trefpunt in Hallum.

Programma

- volgt binnenkort -

Stand

- volgt binnenkort -

Team B-jeugd

De B-Jeugd speelt Nevobo competitie 2e klasse.

-teamfoto seizoen 2023-2024 volgt nog-

Shirtsponsor: Transportbedrijf De Vries te Hallum www.devries-hallum.com

Achterste rij van links naar rechts:

 •  

Voorste rij van links naar rechts:

 •  

Trainer: Nynke de Haan
Coach: Nynke de Haan

Het team traint één keer per week op dinsdag van 18:45 uur tot 20:00 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt in Hallum. (bereikbaar via de achteringang)

Het team speelt hun wedstrijden over het algemeen op zaterdag. De thuiswedstrijden zijn in de gymzaal van MFC Trefpunt in Hallum.

Programma

- volgt binnenkort -

Stand

- volgt binnenkort -

Team C-jeugd

De C-jeugd speelt Nevobo competitie 2e klasse.

Shirtsponsor: Autovakmeester Bremer in Hallum www.autobedrijfbremer.nl

Achterste rij van links naar rechts:

 • Sofiia Hamilon
 • Bram Peeringa
 • Lyze Stelpstra
 • Hanna de Vries

Voorste rij van links naar rechts:

 • Anouk de Haan
 • Welmer op den Kelder
 • Siard Groen
 • Jesse Verbeek
 • Jeska Everhard (coach)

Trainer: Pier Kooistra
Coaches: Jeska Everhard, Tineke de Vries en Nynke Stienstra

Het team traint één keer per week op dinsdag van 17:45 uur tot 18:45 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt in Hallum. (bereikbaar via de achteringang)

Het team speelt hun wedstrijden over het algemeen op zaterdag. De thuiswedstrijden zijn in de gymzaal van MFC Trefpunt in Hallum.

Programma

- volgt binnenkort -

Stand

- volgt binnenkort -

Team CMV-jeugd

CMV staat voor Cool Moves Volleybal, en betekent stapsgewijs volleybal leren, want volleybal is best een moeilijke sport. Er zijn bij CMV zes (6) verschillende niveaus. Op het laagste niveau leert de jongste jeugd eerst de balbaan te herkennen, te bewegen in het veld, de bal te vangen en gooien op een volleybalspecifieke manier.

Shirtsponsor: Pizzaworld Hallum 

Volleybal voor (basisschool-)jeugd vanaf 6 tot 12 jaar.

Bij elk niveau komt er een stapje bij. Op een gegeven moment mag de bal niet meer worden gevangen. Ook worden ze gestimuleerd om 3x over te spelen met een toets (onderarmse pass), set-up (bovenhandse pass), en afronden met een geplaatste smash. Op het hoogste CMV-niveau (leeftijd van ongeveer 11/12 jaar) is het doel dat ze het totale volleybalspel beheersen. Na CMV stroom je door naar de ABC-jeugd.

De CMV-jeugd traint wekelijks op dinsdag in de gymzaal van MFC ’t Trefpunt in Hallum. Met al het trainen is het natuurlijk ook leuk om tegen andere kinderen van andere clubs te volleyballen. De CMV-teams van s.v. Havot spelen dan ook mee met toernooien. Een beetje (gezonde) wedstrijdspanning komt dan om de hoek kijken. En de jeugd leert om sportief om te gaan met verlies, elkaar te steunen en worden positief uitgedaagd om het geleerde toe te passen tijdens de wedstrijd. Plezier maken is het allerbelangrijkste, dus elke punt (ook al staat het team achter) wordt hoe dan ook gevierd.

De volleyballers zijn ingedeeld in teams van minimaal 3/4 personen. Een team speelt wedstrijden in toernooivorm, welke vanuit de volleybalbond wordt georganiseerd. Een sportseizoen bestaat uit 2 helften; in elke helft worden er zo’n vier (4) toernooien op een zaterdagochtend in Friesland (regio Noord) georganiseerd. De wedstrijden zijn ook te volgen op: www.volleybal.nl/havot. (seizoen 2022-2023 kies team havot N5-1, N5-2 of N6-2).

Naast de trainingen en wedstrijden proberen wij als vereniging ook andere gezellige activiteiten te organiseren, zoals: het jaarlijkse verenigingstoernooi in dec./jan., een ouder-kindpartij, Sint & Piet'r-training, zomer-/ beachvolleybaltraining, oefentoernooi, vriendje/vriendinnetje training en wat we allemaal nog maar meer kunnen bedenken en haalbaar is…

Volleybal proberen bij s.v. Havot? 

Dat kan, van harte welkom! Kom langs op een trainingsavond en neem de gymspullen mee. De eerste 4 trainingen zijn gratis, zodat goed kan worden ervaren of volleybal wat voor uw kind is.  

 • De trainingen zijn wekelijks op dinsdag van 16:45 uur tot 17:45 uur.
 • De training van de jongste CMV-groep worden gegeven onder leiding van Anna Nynke Kooistra en Silke de Jong.
 • De trainingen zijn in de gymzaal van MFC Trefpunt in Hallum (bereikbaar via de achteringang).  
 • Zou je als ouder/verzorger een kijkje bij de training willen nemen? Dat mag zeker!

Lid worden?

Is uw kind enthousiast voor volleybal geworden en zou hij/zij wel bij s.v. Havot willen volleyballen, dan kunt u hem/haar aanmelden via het menu Lid worden op deze website.

Een CMV-lidmaatschap kost € 17,00 per maand en dit is exclusief de kosten voor een spelerskaart van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Een spelerskaart kost € 17,50 per seizoen (seizoen 2022-2023). Voor het spelen van de wedstrijden verzorgd Havot een wedstrijdshirttje. De speler dient zelf te zorgen voor een zwart kort (volleybal) broekje, sportschoenen geschikt voor zaalsporten, en kniebescherming wordt aanbevolen.

Is het lastig om de contributie te betalen, dan kun je ook terecht bij:  Sam&  Samen voor alle kinderen is een samenwerkingsverband van Leergeld NederlandJeugdfonds Sport & CultuurNationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Sam& biedt één digitaal loket waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden. Hulp nodig bij een aanvraag? Vraag onze penningmeester gerust om hulp.

Vragen?

Stel ze gerust aan de trainer of via  jeugdzaken@havot.nl of via 06-53574577 (Nynke).

Team DAMES

Het damesteam speelt in de Nevobo competitie, 3e klasse K.

Shirtsponsor: Geomaat te Groningen www.geomaat.nl

Achterste rij van links naar rechts:

 • Anneke Jippes
 • Petra Meijer
 • Dora de Vries
 • Anneke Wiersma
 • Lutske Zijlstra

Voorste rij van links naar rechts:

 • Jeska Everhard
 • Judith van Es
 • Ingrid Jonkman

Trainer: Pier Kooistra
Coach: Theunis de Vries

Het team traint één keer per week op dinsdag van 20:00 uur tot 21:30 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt in Hallum (via de achteringang bereikbaar).

Het damesteam speelt haar wedstrijden op de donderdagavond. De thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal De Bildtse Slag in St.-Annaparochie.

Programma

- volgt binnenkort -

Stand

- volgt binnenkort -

Team HEREN

Momenteel zijn er te weinig herenspeler om het team compleet te krijgen.

Daarom zoeken wij jou!

Lijkt het jou leuk om met ons mee te spelen, twijfel dan niet langer en meld je vandaag nog aan via onze secretaris.

Stuur een e-mail naar: secretaris@havot.nl

Trainingstijden

Hieronder vindt je de actuele trainingstijden van het huidige seizoen.
 

Volleybal

Heren (momenteel geen team)
Maandag: 00:00 – 00:00 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt
Trainer: ***

Dames
Dinsdag: 20:00 – 21:30 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt
Trainer: Pier Kooistra
 

Jeugdvolleybal

CMV-jeugd (basisschooljeugd 8-12 jaar)
Dinsdag: 16:45 – 17:45 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt
Trainer: Anna Nynke Kooistra en Silke de Jong

C-jeugd (12-14 jaar)
Dinsdag: 17:45 – 18:45 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt
Trainer: Pier Kooistra

B-jeugd (14-16 jaar)
Dinsdag: 18:45 – 20:00 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt
Trainer: Nynke de Haan

A-jeugd (16-18 jaar)
Maandag: 19:30 – 21:00 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt
Trainer: Ria Kooistra
 

Badminton

Donderdag: 20:00 – 21:30 uur in de gymzaal van MFC Trefpunt
Trainingen doen ze zelf en iedereen van 18 jaar en ouder is welkom!

Volleybal

Bij Havot kan er gevolleybald worden in de diverse teams en leeftijdsgroepen. Er is voor ieder wat wils.

Zo is er volleybal voor de jeugd. De basis aanleggen begint bij het CMV-volleybal. Wat Cool Moves Volleybal inhoudt en is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dakpansgewijs wordt volleybal aangeleerd. Van bewegen, vangen en gooien naar toetsen, bovenhands spelen, tot en met het opslaan, smashen en drie keer overspelen op een volleybal correcte manier. De jeugd leert aanvallen, verdedigen en opslaan van de bal op ieders haar/zijn niveau. Plezier maken met elkaar hoort er ook bij, zo bestaan de trainingen voornamelijk uit afwisselende spelvormen en kleine oefeningen. Naast al het oefenen, speel je in een team van ongeveer 4 spelers wedstrijden in een toernooivorm. Tijdens een sportseizoen zijn er 2x vier toernooien op een zaterdagochtend.

Beheers je volleybal al een beetje en/of ben je 12 jaar dan stroom je door naar de ABC-jeugdcompetitie. Het lijkt dan steeds meer op het volleybal zoals we het wel van televisie kennen. Zo speelt C-jeugd met 6 spelers op een iets korter veld dan de A- en B-jeugd. En verschilt per niveau ook de hoogte van het volleybalnet. ABC-jeugd speelt gedurende het sportseizoen wekelijks uit- en thuiswedstrijden. De thuiswedstrijden zijn voornamelijk op de middag in de gymzaal van MFC it Trefpunt in Hallum.

Bij Havot spelen we met een meisjesteam en ook met gemixte teams. Iedereen is welkom!

Naast de jeugdvolleyballers bieden we ook seniorenvolleybal (vanaf ongeveer 18 jaar). Zij spelen tijdens een sportseizoen wekelijks uit- en thuiswedstrijden. De thuiswedstrijden worden op donderdagen in sporthal de Bildtse Slag in Sint-Annaparochie gespeeld.

Lijkt volleybal je ook wat, kom gerust langs en probeer 4x gratis! Wees welkom!

Meer weten over de volleybalsport? Kijk eens op: www.volleybal.nl


Naar overzicht