Doarpsomtinkers

Doarpsomtinkers zijn bewoners die optreden als schakel tussen mensen die hulp nodig hebben en de mensen die wel een keer een ander willen helpen.

Zou u het fijn vinden wanneer er eens iemand langs komt voor een praatje, een spelletje te spelen, een wandelingetje, een boodschapje of iets dergelijks? Heeft u moeite met papierwerk of bent u zelf niet in staat om bijvoorbeeld de zolder op te ruimen? Als er niemand is die u kan helpen met dit soort zaken, kunt u contact opnemen met de doarpsomtinkers. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Wie zijn de Doarpsomtinkers?

Doarpsomtinkers zijn bewoners die optreden als schakel tussen mensen die hulp nodig hebben en de mensen die wel een keer een ander willen helpen.

De doarpsomtinkers zijn:

  • Dini van der Meer, coordinator
  • Dirk Vis
    • Bereikbaar op: 06 – 20754654                                                   

E-mail:  omtinkershallum@gmail.com

Wie zijn de Doarpshelpers?

Dat zijn bewoners (jong en oud) die zich hebben opgegeven om een ander te helpen. Dat kan op allerlei manieren. De één is op afroep beschikbaar voor een praktische klus. Een ander gaat deel uitmaken van een groepje die iemand helpt, die thuis een zieke of gehandicapte verzorgt.

Iedereen kan meedoen! Alle hulp kan welkom zijn!

Denk aan iets waar u goed in bent. Denk aan wat je leuk vindt om te doen.Bijvoorbeeld met iemand wandelen, helpen met vervoer, taalles geven, helpen met de computer, kleine klussen in en rondom huis, zoals een lampje indraaien, cv bijvullen, heg knippen, grasmaaien enz.

Hoe werkt het?

Een bewoner met een vraag kan de doarpsomtinker bellen of mailen. Deze denkt mee in het vinden van een oplossing. Ook een professionele hulpverlener kan de doarpsomtinker bellen. De doarpsomtinker pakt de vraag zelf op of begeleidt de match tussen de vraag en de beschikbare doarpshelpers.

Er zijn al ruim 25 doarpshelpers actief. Deze vrijwilligers zetten zich in op diverse manieren: helpen bij computerproblemen, boodschappen doen, langskomen voor een praatje, tuin op orde maken, kleine klusjes in huis, stoep sneeuwvrij maken, vervoer naar ziekenhuis, enz.Heeft u een klusje of behoefte aan een praatje of kent u iemand die daar voor in aanmerking komt, omdat diegene zelf geen netwerk heeft? Meld het bij de doarpsomtinkers en we zoeken samen naar een oplossing!