Kleinschalige ouderenzorg Offingaburg

Jong en oud vormen samen een levendige gemeenschap

Op een prachtige locatie midden in Hallum ligt wooncomplex Offingaburg. Hier wonen jong en oud samen in mooie huurwoningen van Wonen Noordwest Friesland. Met elkaar vormen ze een levendige gemeenschap in het dorp, de mensen kennen elkaar en groeten elkaar.
 

Kleinschalige woonzorgvoorziening

Binnen dit complex bevindt zich ook een kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderenzorg. Deze acht zorgappartementen zijn speciaal bedoeld voor senioren die langdurige zorg nodig hebben. Ze kunnen of willen niet langer in hun eigen woning blijven wonen, maar wonen in een instelling is nog niet nodig. Mensen die zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven willen houden. Die zelfstandig willen wonen in de eigen vertrouwde omgeving, waar ze zijn opgegroeid, dichtbij familie en vrienden. Fidesta Offingaburg biedt ouderen deze mogelijkheid, met de zorg en aandacht die nodig is.

Persoonlijke aandacht en zorg

De acht moderne zorgappartementen zijn heel ruim van opzet. Daardoor zijn ze ook geschikt voor echtparen. Ieder appartement heeft twee slaapkamers, een ruime woonkamer en een ruime badkamer.

De acht appartementen liggen rondom een gezellige gemeenschappelijke ruimte waar iedere bewoner welkom is. Elke dag wordt door verzorgenden en bewoners samen gekookt en gegeten. En voor degene die dat wil, in het eigen appartement eten kan natuurlijk ook. In Offingaburg is het heel belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk zelf de regie over hun leven houden.

Dag en nacht zijn professionele en gediplomeerde verzorgenden aanwezig om de gevraagde zorg te kunnen leveren. Er is volop persoonlijke aandacht voor iedere bewoner. Samen vers koken en activiteiten doen, maar ook even naar buiten voor een frisse neus. Vaak wordt even een praatje gemaakt of als dat nodig is, een arm om de schouder gelegd. Doordat het aantal appartementen beperkt is tot acht, is de zorg ook echt persoonlijk en met aandacht.

Fidesta Offingaburg kan tevens dienst doen als zorgsteunpunt. Is er elders in het wooncomplex thuiszorg nodig, dan kan dat via het steunpunt geregeld worden.

Offingaburg Ontmoeting voor senioren uit Hallum e.o.

Als u thuis woont en wat extra hulp nodig heeft met het bieden van activiteiten en een vaste structuur, kan gedacht worden aan ontmoeten/dagbesteding. U komt hiervoor in aanmerking als u vanwege hoge leeftijd, geheugenproblemen of om uw mantelzorger te ontlasten dagbesteding nodig heeft. Gezelligheid staat centraal en activiteiten kunnen leiden tot nieuwe contacten.

Zorgappartement beschikbaar

Regelmatig komt er een zorgappartement in Offingaburg beschikbaar. Heeft u belangstelling voor het wonen in zo’n zorgappartement? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij Fidesta Offingaburg. Wonen Noordwest Friesland regelt de praktische zaken van de verhuur. Om in aanmerking te komen voor een zorgappartement, is een indicatie via het CIZ nodig. Het CIZ, een onafhankelijke instantie, bepaalt of iemand in aanmerking komt voor een vergoeding voor zorg en ondersteuning. Met deze vergoeding, het Persoons Gebonden Budget (PGB), kunnen de kosten voor zorg en ondersteuning worden betaald.

Als u graag in een zorgappartement van Offingaburg wilt komen wonen, bespreekt u met Irene Romers, zorgaanbieder van Offingaburg, de verschillende mogelijkheden. Zij vertelt u ook hoe u in aanmerking kunt komen voor zo’n zorgappartement.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over de appartementen in Hallum? Neem dan gerust contact op met Irene (0518-767090). Mailen kan ook: info@fidesta-offingaburg.nl.

Bezichtiging? Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Kijk op www.fidesta-offingaburg.nl of op de Facebook-pagina voor meer informatie.


Groet, Irene & Tony Romers en zorgmedewerkers Offingaburg


Naar overzicht