Van der Meulen - De Meesterbakkers

Al meer dan 100 jaar lang wijdt de Friese bakkersfamilie Van der Meulen zich met hart en ziel aan één doel: het met liefde voor het meesterbakkersvak bakken van de lekkerste broodproducten.

In 1910 richt Hessel van der Meulen in het Friese Ferwerd een kleine ambachtelijke beschuitbakkerij op. Het bedrijf groeit snel en een uitbreiding is nodig. In Hallum wordt, speciaal voor de beschuit, een bakkerij gebouwd onder de naam “De Volharding”.

In het begin van de jaren 70 introduceert Van der Meulen de originele Melba Toast. Het bedrijf groeit uit zijn jasje en in 1978 verhuist de Melba Toast-productie naar het nabij gelegen industrieterrein aan de Doniaweg.

Al snel is Van der Meulen de nummer 1 producent in de wereld van het bekende Melba Toastje. In de tachtiger jaren wordt het productassortiment aangevuld met roggebrood.

Vandaag de dag heeft de vierde generatie, Johannes van der Meulen, de leiding over het bedrijf. Van der Meulen – De Meesterbakkers is uitgegroeid tot een internationale onderneming die Melba Toast, beschuit en Fries roggebrood levert aan meer dan 40 landen, wereldwijd. Er werken bij Van der Meulen circa 120 medewerkers.


Naar overzicht