Tiko Kinderopvang

Thuis in kinderopvang Thuis in de dubbelzinnige betekenis: door onze - in meer dan 25 jaar opgebouwde ervaring - zijn we als geen ander thuis in de professionele kinderopvang.
En: we bieden kinderen een thuis op onze kindcentra, peuterspeelzalen en bij onze gastouders.

In 1990 zijn we begonnen met een gastouderbureau waarna in 1994 de eerste kinderopvanglocatie in Buitenpost is geopend. Nu, ruim 25 jaar later, telt TIKO maar liefst 25 professionele kinderopvangcentra in de gemeenten Achtkarspelen en Noardeast-Fryslân.

Toch vinden we het belangrijk om dicht bij de mensen te blijven. Dát is de kracht van TIKO.

Onze missie

Een kinderopvangorganisatie is pas goed als kinderen er graag naar toe gaan en medewerkers er met plezier werken. TIKO biedt een warme, veilige en stimulerende omgeving. Warm en veilig zodat kinderen zich bij ons thuis voelen. Stimulerend zodat kinderen kunnen groeien, vallen en weer opstaan. Het krijgen van zelfvertrouwen en het leren respecteren van zichzelf en anderen zijn onze belangrijkste doelen.

De TIKO-missie

  • Professionele en toegankelijke kinderopvang bieden voor een betaalbare prijs.
  • De beste én leukste kinderopvangorganisatie zijn in de wijde omtrek.
  • Een gezonde, betrokken en klantvriendelijke onderneming zijn.
  • Een organisatie zijn waarin iedere medewerker met plezier werkt.

Om dit te bereiken besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van kwaliteit, communicatie en de wensen van ouders en kinderen. We investeren in deskundige medewerkers, veilige kindvriendelijke gebouwen en stimulerend spelmateriaal van hoge kwaliteit. 


Naar overzicht