Het Lage Noorden

Een markante plek aan het Friese wad waar de mooiste dingen ontstaan.

Aan de noordrand van Friesland ligt deze prachtige plek. De zeedijk en het Noorderleeg scheiden hier het land van de Waddenzee. Een plek met historie en toekomst. Het buitendijks gebied geeft een idee van hoe het was voor de tijd van de zeedijken. Een plek om na te denken over de toekomst met een stijgende zeespiegel. Een plek die door mensen wordt beheerd, maar waar de natuur overheerst. Overdag laten duizenden trekvogels zich zien op de kwelder en in de weilanden. ‘s nachts zie je hier ‘het echte donker’, en duizenden sterren. De wind heeft hier vrij spel. Niet voor niets is dit deel van de waddenkust altijd al een plek voor kunstenaars geweest.

Kunst
Het Lage Noorden ligt middenin de Friese natuur aan het wad en beschikt over een groot terrein met mooie studio’s, werkplaatsen, ruimte om groot te kunnen werken, presentatieruimte en een ruime opslag. We stellen deze ruimtes open voor kunstenaars met gerichte productieplannen, kunstenaars die opzoek zijn naar ruimte voor rust en onderzoek en kunstenaars die willen experimenteren.

De residency is voor kunstenaars die er zelf voor kiezen de tijd een ruimte te nemen, voor georganiseerde artist in residence en voor kunstenaars met gerichte productieplannen. Meer informatie vind je op onze website.

Verblijf
De beste plek van Het Lage Noorden is buiten! Mooie vergezichten, een eindeloze sterrenhemel en schaapjes op de dijk. Van 1 mei tot 1 oktober staat de campingpoort open en verwelkomen we je graag op een van de 15 plekjes. 

365 dagen per jaar kun je bij Het Lage Noorden in een van de vijf sfeervolle kamers logeren. Naast een mooie en ruime kamer met eigen sanitair beschikt de B&B over een gezellige, gemeenschappelijke woonkeuken en een eigen terras.

In onze sfeervolle cabins sla je twee vliegen in een klap; het comfort van onze B&B en het buitengevoel van de camping. En dat het hele jaar rond! We beschikken over twee comfortabele cabins. Eigen keukentje, goede bedden en lekker geïsoleerd.

Bezoek
Een plek zoals Het Lage Noorden is een echte pleisterplaats. De Kantine van Het Lage Noorden is de ontmoetingsplek voor kunstenaars, omwonenden, fietsers en wandelaars, kampeerders, logeerders, opdrachtgevers, levensgenieters en kunstliefhebbers.

In het zomerseizoen is de kantine van donderdag tot en met zondag open van 12.00 tot 18.00 uur. Van 1 oktober t/m 15 april 2022 alleen op afspraak. Je kunt hier binnen of buiten genieten van een lekkere kop koffie met wat lekkers van bakker Wijnsma uit Stiens of een borrel met een klein hapje.

Meer weten?
We vertellen je graag meer! Bellen of e-mailen mag, of kijk verder op onze website voor meer informatie. 

Nieuws

dinsdag 7 mei 2024

Expositie Anno Dijkstra

vrijdag 3 november 2023

Studpuppy 2023 in Het Lage Noorden

Agenda

Foto's & Video's


Naar overzicht