Fidesta Offingaburg

Fidesta Offingaburg is een kleinschalige woonzorgvoorziening voor beschut wonen in het complex Offingaburg in Hallum. Er wonen senioren die zorg, aandacht en welzijn nodig hebben. Fidesta Offingaburg biedt deze mogelijkheid aan ouderen die zelfstandig willen blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving, waar ze zijn opgegroeid, dichtbij familie en vrienden.

Kleinschalig karakter biedt veel extra’s

De appartementen liggen rondom een gezellige gemeenschappelijke huiskamer waar iedere bewoner welkom is. Dagelijks koken en eten de bewoners en verzorgenden er samen. En voor degene die dat wil; in het eigen appartement eten kan natuurlijk ook. In de huiselijke sfeer is er volop persoonlijke aandacht voor iedere bewoner. Vaak een praatje, een arm om de schouder, activiteiten of men gaat naar buiten voor een wandeling en een frisse neus. Door het beperkte aantal appartementen is die zorg echt persoonlijk en behulpzaam. 
Irene Romers is het gezicht van Fidesta Offingaburg. Samen met haar partner Tony runt zij het Fidesta huis.

Voor wie

Ouderen wonen graag zo lang mogelijk zelfstandig. Soms gaat het thuis niet meer en voelen ze zich er niet meer prettig en veilig. Ze hebben behoefte aan zorg, veiligheid, aandacht en welzijn omdat ze lichamelijk minder worden en/of geestelijk achteruit gaan (bijvoorbeeld vanwege dementie). Ook kan het zijn dat ze zich alleen voelen en het ze niet meer goed lukt om de dag door te komen. Ook voor een partner of andere mantelzorgers kan het te zwaar worden.
Al met al gaat het thuis niet meer, of ze willen dit voor zijn en tijdig verhuizen. Wonen in een Fidesta huis is dan een uitkomst. Het is een woonvorm tussen thuis en het verpleeghuis in.

In een Fidesta huis kunt u terecht wonen met zorg, voor tijdelijk verblijf met zorg en voor dagbesteding. 

Wonen met zorg - een vertrouwd thuis

Een vertrouwd thuis, dat is wonen in een Fidesta huis. Bewoners wonen er zelfstandig in hun eigen appartement, met vrijheid en regie over hun eigen leven. En dat in een kleinschalige, beschutte en vertrouwde woonomgeving, dichtbij de mensen die belangrijk voor ze zijn. Ze kunnen er leven zoals ze gewend zijn. Dat betekent dat ze zelf bepalen hoe hun dag eruitziet, waarbij ze rekening houden met de medebewoners en zorgmedewerkers. Ze wonen en leven immers met elkaar onder één dak.

Tijdelijk verblijf met zorg

Het is mogelijk om enkele dagen tot een paar weken in een Fidesta huis te verblijven, Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of om de partner/mantelzorger te ontlasten. Deze tijdelijke bewoners verblijven in een ingericht appartement en krijgen de lichte tot matige zorg die ze nodig hebben. Ook kunnen ze meedoen aan de activiteiten in het Fidesta huis. Het is een fijne plek om te herstellen en tot rust te komen.

Dagbesteding

Dagbesteding is voor ouderen die thuis wonen, maar op zoek zijn naar een prettige en nuttige invulling van hun dag. Ze hebben behoefte aan meer structuur en ze hebben daarbij ondersteuning nodig. Deze ouderen gaan geestelijk achteruit (ze hebben bijjvoorbeeld dementie) en/of ze gaan lichamelijk achteruit. Mogelijk voelen ze zich ook alleen. Dan is de dagbesteding wellicht iets voor hen. Het helpt ook om hun mantelzorgers te ontlasten.

Fidesta Offingaburg

Kom gerust langs voor een rondleiding en een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Wij gaan graag met u in gesprek!
Ook kunt u zich bij ons aanmelden voor de interesselijst. Volg ons ook op Facebook.

Groet, Irene en Tony Romers


Naar overzicht