Spikerdoarp Hallum

Voor alle kinderen die in Hallum wonen of op de basisschool zitten organiseren we jaarlijks met vele vrijwilligers Spikerdoarp! Het is een begrip in Hallum; 3 dagen lang hutten bouwen. Met als aftrap de welbekende “Houtoorlog”. Tijdens Spikerdoarp komt iedereen samen. Jaarlijks doen vele kinderen mee en draait alles op vrijwilligers om dit mogelijk te maken. We sluiten het Spikerdoarp na 3 dagen af met een vreugdevuur op de dwinger.

Met zijn allen bouwen we het Spikerdoarp

Jaarlijks doen 120-160 kinderen mee en helpen zo'n 70 vrijwilligers om dit mogelijk te maken. Spikerdoarp wordt al meer dan dertig jaar elk jaar in de laatste week van de schoolvakantie voor kinderen van de basisschool tussen 6-12 jaar (groep 3 tm 8) georganiseerd. In 1991 is het ontstaan om kinderen die niet op vakantie kunnen toch een soort van vakantieweek te bieden. Nu, meer dan 30 jaar later, is Spikerdoarp voor al onze kinderen in het dorp. De kinderen genieten 3 dagen lang van de prachtige hutten die ze mogen bouwen. Er wordt niet alleen gebouwd, er zijn ook spelletjes, er wordt geknutseld en er worden pannenkoeken gebakken. Je leert ontzettend veel, aan de slag met hout, in groepen werken, samen overleggen en er is heel veel lol. Meedoen kan voor een lage prijs. We hebben heel hallum nodig om dit mogelijk te maken.

Alle jaren een groot succes!

Goed om te weten:

 • Spikerdoarp is 3 dagen, altijd op dinsdag, woensdag en donderdag in de laatste week van de zomervakantie. Via school wordt je geïnformeerd.
 • Op de 2e dag wordt het spikerdoarp officieel geopend Dit trekt meestal zon 200 betrokken dorpsbewoners. Pakes, beppes, jongere broertjes en zusjes (0-4 jaar), oud- dorpsbewoners; iedereen komt bij elkaar.
 • Kinderen halen zelf geld op voor het volgende Spikerdoarp door workshops en de "spikerferkeap" op de woensdagavond tijdens de opening.
 • Spikerdoarp wordt gehouden op de parkeerplaats voor het zwembad en Bruisend Hart.
 • Jaarlijks houden we een koekactie in mei na schooltijd.
 • We hebben een prachtig Spikerlied!
 • We werken elk jaar met een thema voor de hutten.
 • De hutten worden na afloop op donderdagavond 19:00 uur op de Dwinger opgebrand.
 • We hebben een eigen vlag sinds ons 30 jarig bestaan.
 • Jaarlijks helpen er 70 vrijwilligers mee, veelal ouders.
 • Vanaf 16 jaar kan je in tweetallen groepen kinderen begeleiden.
 • Er is een betrokken bestuur vanaf januari tot en met augustus in de weer om alles te regelen.
 • We hebben regelmatig nieuwtjes op onze Facebook-pagina.

Aanmelden

Meedoen met Spikerdoarp als kind of vrijwilliger, lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Voor het aanmelden opent de link in een nieuw tabblad/venster.

Aanmelden als kind?

Woon je in Hallum of zit je op school  in Hallum? Zit je in groep 3 en ga je volgend jaar naar groep 4? Klik op de onderstaande button voor meer informatie en aanmelden bij het spikerdoarp
 

Meehelpen met Spikerdoarp

 • Als begeleider: ben je 3 dagen met een groep van maximaal 10 kinderen aan de slag. Je helpt met timmeren, hutten bouwen en met activiteiten.
 • Als vrijwilliger: kan je met van alles helpen.  Denk hierbij aan: tent opbouwen, terrein leeg halen, in de keuken, als EHBO? Alles kan!
 • Als bestuurder: ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het Spikerdoarp. Je begint in januari en in augustus kunnen we los! Met veel enthousiasme, een goed draaiboek en vele vrijwilligers maken we er elk jaar weer een geweldig feest van.

 

Bestuur

Zonder een enthousiast bestuur geen Spikerdoarp Hallum!

Momenteel bestaat het bestuur uit  8 tal vrijwilligers. We rouleren elke keer als bestuur. Je komt met het bestuur in contact door een email naar ons te sturen. 

Dat is spikerdoarphallum@outlook.com. Lijkt het je leuk om in het bestuur te helpen? laat het ons even weten!

Onze vrijwilligers

Om deze prachtige dagen mogelijk te maken zijn er meer dan 70 vrijwilligers betrokken. Er zijn vele begeleiders en een enthousiast bestuur, die 3 dagen lang de voor de kinderen klaarstaan.

Meehelpen met Spikerdoarp

Het spikerdoarp kan niet doorgaan zonder vrijwilligers. We hebben jaarlijks 70 vrijwilligers die een of meerdere ochtenden en of middagen voor voor ons klaarstaan. Dagelijks zijn er vele vrijwilligers die meehelpen in bijvoorbeeld keukendienst, de tent opbouwen en hulp bij de spelletjes en pannenkoeken bakken. Daarnaast hebben we vele sponsoren en donateurs! We hebben dus ook jou nodig om het spikerdoarp mogelijk te maken. Geef je daarom snel op als begeleider of vrijwilliger!

 

Spikerdoarp T-shirt

Ook zo'n 'spikergek' en wil je graag een nieuw Spikerdoarp T-shirt?

Bestel hieronder je T-shirt en betaal direct met de juiste betaalknop. Je kan shirts bestellen vanaf de aanmeldperiode spikerdoarp, totdat de aanmeldperiode van Spikerdoarp sluit. Daarna Is het niet meer mogelijk om te bestellen, dus wees er snel bij!  De T-shirts worden uitgedeeld tijdens het Spikerdoarp.

 

Sponsors en donateurs

Het Spikerdoarp Hallum gaat al heel wat jaren mee. Deze drie prachtige dagen organiseren we met veel enthousiasme voor onze kinderen. Dit kunnen we alleen niet zonder inkomsten.

Spikerdoarp wordt o.a gedragen door bedrijven in Hallum en omstreken. We hebben een aantal vaste sponsors en daarnaast een aantal die jaarlijks wisselen. Alle hulp is welkom. Wil je ook een donatie doen? Je kan dit rechtstreeks via de doneerknop doen of even contact met ons opnemen. We zijn je namens de kinderen en Spikerdoarp Hallum heel erg dankbaar!  

 

Foto's & Video's

Recordaantal kinderen spijkeren hutten in Hallum

RTV NOF = Verrassend Dichtbij! De Streekomroep voor Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

Naar overzicht