De Koekefretters

It is wer tiid om te sjongen! Elke woansdeitejûn yn it Trefpunt yn Hallum bin wy oan it repetearen. Wy meie graach sjonge. Jimme kin altyd freegje.

De geschiedenis van de Koekefretters

Activiteiten rond Simmer 2000 waren er provinciebreed. Zo werd er in Hallum een "Bûnte jûn" georganiseerd met een gevarieerd programma. Ruim 20 mannen uit Hallum hadden de koppen bij elkaar gestoken om tijdens deze avond als shantykoor op te treden.

Het succes was groter dan verwacht. Een jaar later werd er een avondvullend programma gegeven samen met het Fiskwiivenkoar uit Harlingen.Het publiek kon deze avond goed waarderen. Na dit succesvolle optreden is shantykoor "de Koekefretters" in oktober 2001 opgericht.

Het koor bestaat momenteel uit circa 25 leden en heeft nog 1 accordeoniste. Dirigent is op dit moment David van der Zee. Ons reportoire bestaat vandaag de dag niet meer alleen uit zeemansliederen, maar ook Friese nummers en het populaire genre.

Nieuws

zondag 1 januari 2023

Repetitieavonden De Koekefretters

Bestuur

Een vereniging kan natuurlijk niet zonder bestuur.
De volgende mensen doen hun best om deze vereniging in goede banen te leiden.

  • Willem Spoelstra - Voorzitter
  • Theo Hoogerbrug - Penningmeester
  • Tjitte Fennema - Secretaris  

Contact

Voor boekingen en informatie neem je contact op met onze secretaris.

Tjitte  Fennema
Noordermiedweg 14
9074 LM Hallum

Tel: 06 - 33 818 075

E-mail: tjfennema@outlook.com

Lid worden

Heb je zin om met ons mee te zingen? Kom gerust. Wil je graag eerst nog een vraag stellen, dan kun je contact opnemen met onze secretaris Tjitte Fennema

Wij oefenen elke donderdagavond in het multifunctioneel centrum Het Trefpunt in Hallum. Aanvang van de repetities is 's avonds om half acht. Wij zingen tot half tien. Daarna zitten wij nog even bij elkaar om gezellig te praten.

Ons repertoire

De liedjes die wij zingen zijn traditionele shanty's die vroeger op de schepen werden gezongen. Vooral nu het zingen van shanty`s immaterieel cultureel erfgoed is geworden, zingen wij met plezier onze liedjes over het leven op zee.

Maar dat is niet alles. Wij hebben ook nummers uit het populaire genre. Denk hierbij aan bekende Nederlandse en Friese nummers. Wij zingen deze bekende nummers wel graag een beetje anders, dus op onze eigen manier.

Zorginstellingen

Wij hebben een aangepast programma met veel Nederlandse en Friese liedjes.

Evenementen

Op uw feest of shantyfestival verzorgen wij een gezellig programma (met of zonder versterking!)

Neem gerust contact op om te informeren naar ons repertoire.

Ús Hâlum - Shantykoor De Koekefretters uit Hallum

Met een klein beetje chauvinisme schreef Wietske Laverman nieuwe woorden op een bekend shanty nummer. Shantykoor De Koekefretters bezingen hier dan ook in de Friese taal hun thuisdorp Hallum.

Foto's & Video's

Ús Hâlum - Shantykoor De Koekefretters uit Hallum

Met een klein beetje chauvinisme schreef Wietske Laverman nieuwe woorden op een bekend shanty nummer. Shantykoor De Koekefretters bezingen hier dan ook in de Friese taal hun thuisdorp Hallum.

Naar overzicht