maandag 22 april 2024

BROED, biodiversiteitsfestival

2024-04-22 22:36:25

Op 11 mei 2024 wordt alweer de 3e editie van BROED georganiseerd! Wat kun jij doen voor biodiversiteit in je tuin, in je omgeving, op je erf, op je bedrijf, op vakantie, met wat je op je bord schept? BROED inspireert om zelf aan de slag te gaan met biodiversiteit.

Deze keer is BROED te gast bij Nije Leije in Alde Leie, vlakbij Stiens en maar 10 minuten rijden vanaf Leeuwarden. Een prachtige locatie waar biodiversiteit, duurzaamheid en ondernemen hand in hand gaan, een ‘broedplaats voor natuurlijk ondernemen’.

Programma BROED

BROED brengt opnieuw een uitgebreid programma waar iedereen op een gemakkelijke manier kan ervaren wat zij zelf voor de biodiversiteit kunnen betekenen. Handige tips en tools voor jong en oud. Er zijn mini-colleges, workshops, lezingen, kinderactiviteiten, theater, muziek, lekker eten en nog veel meer. Op de BROED-markt koop je onder andere inheemse zaden en planten. Streekproducten vind je op de boerenstreekmarkt die tegelijk met BROED plaatsvindt.

Gratis toegang

Gemeente Leeuwarden is dit jaar gastgemeente van BROED en sponsort de toegang voor alle bezoekers. Daarmee is het leukste biodiverse festival van het Noorden gratis toegankelijk voor iedereen. Het festival wordt georganiseerd door Stichting Kening in samenwerking met vele partners van BROED en is onderdeel van het Herstelprogramma Biodiversiteit Fryslân. Een programma waarin verschillende partners zich inzetten voor biodiversiteit in de provincie. Samen willen zij de neergaande lijn van soortenrijkdom ombuigen naar een opgaande lijn.

Benieuwd naar BROED? Kijk op www.broed.frl


Naar overzicht