Uitgelicht
donderdag 27 oktober 2022

OPAH - Oud Papier Hallum

2022-10-18 13:10:31
oud papier OPAH hallum kranten

Na vele jaren van enthousiaste en tomeloze inzet voor het inzamelen van oud papier heeft Fred Jansen besloten per 1 november te stoppen als coördinator en beheerder van Oud Papier Hallum, beter bekend als OPAH.

Wij willen Fred Jansen heel hartelijk bedanken voor alles wat hij voor het dorp en daarbuiten heeft gedaan met de jaarlijkse opbrengsten van het oud papier.
HEEL ERG BEDANKT!
 

Hoe nu verder?

Doarpsbelang gaat door met OPAH en de opbrengsten zijn nog steeds voor het dorp, maar gaan vanaf 1 november in het nieuwe Doarpsfûns Hallum. Dit fonds is geïntroduceerd bij de lancering van de glasvezel-campagne op 19 september jl.

Verenigingen, stichtingen, commissies en andere initiatieven in het dorp kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage in de kosten van een activiteit, een nieuw initiatief of voor de aanschaf van nieuwe materialen.

Route laatste maandag van de maand

Helaas kunnen we de route op de laatste maandag van de maand momenteel niet meer uitvoeren, simpelweg omdat er geen vrijwilligers beschikbaar zijn. Omdat de opbrengsten voor het hele dorp zijn hopen wij dat jullie bereid zijn het oud papier zelf te brengen in de containers op het terrein bij Hellema (Doniaweg 53a, achter de nieuwe opslaghal, graag stevig en hoog opstapelen.) Het levert jaarlijks een mooi bedrag op en hoe meer papier en karton hoe meer er in het dorp besteed kan worden.

Bij dezen doen wij dan ook een oproep voor een aantal vrijwilligers die bereid zijn om elke maand (of afwisselend) weer een route te doen zodat wij via het fonds elk jaar mooie initiatieven en acties kunnen blijven ondersteunen. Je kunt je aanmelden via doarpsbelang@hallumonline.nl, via de contactpagina of bij één van de bestuursleden.

Klik op onderstaande link voor meer informatie, bekijk de plattegrond waar de containers staan en waar je op moet letten bij het brengen van het oud papier in de containers.

Doarpsbelang Hallum


Naar overzicht