Uitgelicht
zaterdag 10 februari 2024

Help mei oan de list jong erfgoed!

2024-02-10 00:25:59

Ben jij het al tegengekomen? Op platform Stim fan Fryslân vragen wij inwoners van Fryslân: Help mei oan de list jong erfgoed!
Het is allemaal begonnen met een vraag van Provinciale Staten in 2019. Die wilden beter geïnformeerd worden over de mening en ideeën van Friezen. Daarvoor is in 2022 het online platform stimfanfryslan.frl gelanceerd. Dit platform is bedoeld voor inwoners: om te raadplegen en hen mee te laten doen.

Zo kunnen inwoners van 31 januari t/m 25 februari meehelpen met het aandragen van jong erfgoed! Wat is hun verhaal bij bijvoorbeeld de Bouhof in Leeuwarden? Of bij de Dijktempel in Marrum? En wat vertellen deze bouwwerken over onze geschiedenis? Ga naar de lijst stimfanfryslan.frl/budgets en krijg een idee van het potentieel jonge erfgoed in Fryslân.

Als je een bouwwerk wil aandragen, maar niet goed weet hoe, dan kan je contact met ons zoeken. Wij helpen verder, ook bij andere vragen. Contact is mogelijk per e-mail via stimfan@fryslan.frl of telefoon via 058-292 59 25.


Op 6 maart start de stemfase, waarbij alle Friezen uit een lijst van mogelijke bouwwerken er vijf hun stem mogen geven. Wat er daarna volgt staat op de website.


Naar overzicht