Door de Bibliotheek Hallum opmaandag 6 mei 2024

Kinderboekenschrijvers on tour!

2024-05-06 13:53:58

Maar liefst 70 groepen krijgen de komende maanden bezoek van een kinderboekenschrijver mogelijk gemaakt door de Bibliotheek.

Deze bezoeken zijn onderdeel van het project waarbij 27 nieuwe scholen in de regio starten met het concept “ de Bibliotheek op school”. Door een samenwerking aan te gaan met de lokale bibliotheek krijgen de kinderen toegang tot een actuele collectie boeken en wordt de school ondersteund door een leesconsulent van de bibliotheek. Hiermee hoopt de bibliotheek het leesplezier van kinderen te bevorderen waardoor ze blijven lezen en minder kans hebben om laaggeletterd te worden.

Met de landelijke subsidie “impulsregeling masterplan basisvaardigheden” wordt er door bibliotheken Noord Fryslân dit schooljaar een collectie in de school, scholing voor leerkrachten en dus ook een auteursbezoek gerealiseerd.

Maar liefst 11 verschillende kinderboekenschrijvers gaan een bezoekje brengen aan diverse klassen. Dit varieert van de kleuters tot groep 8 en elk bezoek is interactief, inspirerend en motiverend voor de kinderen én hun leerkrachten.

In maart en april zijn Marcel van Driel, Levina Teunenbroek, Susan Wallenburg en Martine van der Horn gestart met de eerste groepsbezoeken. “Wat een superleuke dag gisteren” en “Het was vandaag zo mogelijk nog leuker dan gisteren!” zijn reacties van de schrijvers zelf over deze eerste bezoeken, het is een feestje voor iedereen!

“Je ziet hoe zo’n interactief bezoek niet alleen de kinderen maar ook de leerkrachten enthousiasmeert en extra motivatie geeft om aan de slag te gaan met leesplezier in de klas” aldus José van der Bij, organisator van deze bezoeken namens de Bibliotheek.

De komende maanden zullen ook Pieter Koolwijk, Tosca Menten, Maren Stoffels, Corien Oranje, Mark Haaijema, Sander Koenen en Willemijn de Weerd bezoeken gaan brengen op de vele scholen in de regio.

Bij zo’n bezoek krijgen alle kinderen een rugzak mee naar huis met een leuke boekenknutsel maar ook een folder voor de ouders over de duurzame samenwerking die de bibliotheek en de school zijn overeengekomen. Tevens krijgen de ouders een cadeau abonnement van de bibliotheek wanneer ze hun kind(eren) gratis lid maken via de flyer!


Naar overzicht