Door Spikerdoarp Hallum opvrijdag 19 augustus 2022

Spikerdoarp Hallum - 30 jarig jubileum veiliggesteld

2022-08-27 00:01:53

Al 29 jaar kent Hallum een geweldige traditie, waar jong en oud samenkomt. Drie dagen lang bouwen onze kinderen prachtige hutten met elkaar tijdens het Spikerdoarp. Vorig jaar dreigden we deze prachtige traditie kwijt te raken. Door verandering in gemeentebeleid kwamen we meer dan 1500 euro tekort. We vroegen de gemeente, de raad en de pers dringend om aandacht. Ons geluid is gehoord; Spikerdoarp Hallum en haar tradities zijn veiliggesteld. We vieren ons 30 jarig jubileum op 23, 24 en 25 augustus.

Voor wie Spikerdoarp niet kent; Spikerdoarp Hallum wordt jaarlijks gehouden in de laatste week van de schoolvakantie voor kinderen van de basisschool tussen 6-12 jaar. In 1991 is het ontstaan om voor kinderen die niet op vakantie konden, toch een mooie vakantieweek te verzorgen. Tegenwoordig is het Spikerdoarp voor alle kinderen uit Hallum. De kinderen genieten drie dagen lang van de prachtige hutten die ze bouwen. Daarnaast zijn er tal van activiteiten. Er wordt getimmerd, pannenkoeken gebakken, spelletjes gedaan en gezongen in de tent. Het hele dorp komt de prachtige bouwwerken bewonderen tijdens de officiële opening op woensdagavond.

Mede dankzij de FNP is het vreugdevuur weer mogelijk

We zijn ontzettend blij dat we dit jaar ons 30 jarig jubileum kunnen vieren. We hebben vele acties ingezet om dit te realiseren. De gemeente, de gemeenteraad en de pers en de raad benaderd om ervoor te zorgen dat onze traditie niet verloren gaat. De gemeente en de raad hebben gehoor gegeven aan onze voorstellen. Het vreugdevuur is weer mogelijk op de Dwinger. We ontvangen daarnaast een basissubsidie voor het Spikerdoarp. We hebben ter ere van ons 30 jarig jubileum ook buiten Hallum meerdere sponsoren benaderd en een website opgericht om te verduurzamen. We kregen vele donaties. De kinderen kwamen ook dit jaar weer in grote getale af op de koekactie. Alle koeken zijn verkocht, het was een groot succes. Door alle steun die we hebben gekregen van het dorp, de omliggende bedrijven, de gemeente en onze kinderen is het 30 jarig jubileum veiliggesteld. We zijn ontzettend blij dat iedereen voor Spikerdoarp Hallum is gaan staan!

We ontvangen nu een basissubsidie van de gemeente

Wat staat er op de planning voor het 30 jarig jubileum? Het thema is Feest! We hebben 158 aanmeldingen. We hebben weer 70+ vrijwilligers. De kinderen mogen, omdat het een jubileumjaar is, overnachten tijdens het Spikerdoarp. Er zijn extra activiteiten georganiseerd mede dankzij Jantje Beton en alle sponsoren. De burgemeester en kinderburgermeester hebben toegezegd het Spikerdoarp te openen op woensdagavond 20:00 uur tijdens de officiële opening van het Spikerdoarp. Iedereen is van harte welkom om de hutten te bewonderen en te genieten van een speciale verrassing. We kunnen niet wachten om met onze kinderen dit jubileumjaar te vieren. We maken er met zijn allen een knallend jubileumjaar van!

Wij bedanken via deze weg ons dorp, al onze sponsoren, vrijwilligers, de gemeente en niet te vergeten de kinderen om dit met elkaar mogelijk te maken!

Met vriendelijke groet,
Bestuur Spikerdoarp


Naar overzicht