dinsdag 3 oktober 2023

BetCity Elfstedenrace live te zien bij Omrop Fryslân

2023-10-03 08:25:42

DOKKUM – Na een succesvolle eerste editie, is Fryslân op woensdag 4 oktober opnieuw het ‘epicentrum’ in de tweede editie van het wielrenevenement BetCity Elfstedenrace. De internationale wedstrijd is live te volgen bij Omrop Fryslân.

De race zal ook langs Hallum komen over de rotonde bij de Luniastate, houdt daarom tussen 11:30 en 15:30 rekening met de vele racefietsers die rond dit tijdstip vanuit Stiens richting Hallum zullen racen.

Onder andere sprinters als Dylan Groenewegen, Olav Kooij en Gerben Thijssen strijden tegen elkaar op de Friese wegen. De wielrenners zullen er fel op zijn om tijdig in het seizoen een overwinning binnen te halen, om daarna met alle vertrouwen naar de klassiekers van het voorjaar te gaan.

Er doen vijf WorldTour-formaties mee en twaalf continentale profteams

Zeven ploegen zijn van Nederlandse bodem, waaronder Jumbo-Visma en DSM-firmenich. Eerder wist de organisatie te melden dat behalve de twee genoemde vaderlandse WorldTour-teams ook Team Jayco-Alula, Alpecin-Deceuninck en Intermarché-Circus Wanty deelnemen. Daar komen de buitenlandse formaties van Q36/5, Flanders-Baloise, Bolton Equities Black Spoke, Uno-X CT, Lotto Kern Haus en Xspeed United bij.

De Nederlandse continentale teams Metec-Solarwatt, BEAT, A Bloc, VolkerWessels, TdT-Unibet en Allinq maken het startveld compleet. De Betcity Elfstedenrace stond in 2022 voor het eerst op de wielerkalender en wist na een jaar al promotie naar UCI 1.1-status af te dwingen. Daardoor mogen WorldTour-teams meerijden. Elmar Reinders zal dan naar verwachting ook een opvolger van naam krijgen.

Sprintkoning uit Tour Philipsen naar Betcity Elfstedenrace

De organisatie van de Betcity Elfstedenrace kan melden dat Jasper Philipsen woensdag aan de start van de Friese wielerklassieker verschijnt. De winnaar van de groene puntentrui uit de afgelopen Tour de France, waarin de Belg vier etappes won, mag daarmee direct tot de favorieten voor de zege in de tweede editie van de Betcity Elfstedenrace gerekend worden.

Philipsen is nog altijd maar 25 jaar maar de ploeggenoot van Mathieu van der Poel bleek dit seizoen de te kloppen man in de massasprints te zijn. Dit voorjaar won hij ook Brugge-De Panne en de Scheldeprijs. De afgelopen weken liet hij bovendien zien nog altijd bijzonder goed in vorm te zijn door de laatste drie wedstrijden te winnen waarin hij van start ging. Dat waren het Kampioenschap van Vlaanderen, de Gooikse Pijl en Paris-Chauny. Bij winst in Leeuwarden kan hij de eerste renner worden die de Elfstedenronde in Vlaanderen en de Friese Betcity Elfstedenrace op zijn naam weet te brengen. 

De organisatie verwacht de komende week nog meer klinkende namen te kunnen presenteren. Die kan het publiek van dichtbij aanschouwen op 4 oktober bij de Elfstedenhal in Leeuwarden, waar de ploegenpresentatie plaats vindt. Om 15.50 uur wordt op de Balthazar Bekkerwei de finish verwacht. Informatie over route en doorkomsttijden is te vinden op www.elfstedenrace.nl


Bron: Redactie RTV NOF


Naar overzicht