maandag 11 maart 2024

Leefmeesters: Mijn 24 Uur

2024-03-11 08:06:20

‘Mijn 24 Uur’ is een voorstelling over leven met een chronische ziekte. ,,De dansers heten Leefmeesters omdat zij je kunnen vertellen hoe je dat echt doet, leven”, zegt Marlien Seinstra, bedenker en oprichter van het gezelschap. ,,Leefmeesters weten hoe dat moet. Dat ze niets anders kunnen dan doorzetten, ondanks de tegenslagen. En opstaan ondanks het vele vallen.’

Leefmeesters maakt voorstellingen over leven met een chronische ziekte zoals Parkinson of chronische pijn. Mijn 24 Uur bestaat uit een solo, duet en trio in samenwerking met de professionals van  dansgezelschap Ivgi&Greben.

‘Zij leven zoals het leven hun gegeven is; zij leerden het leven door tegenspoed opnieuw te waarderen. Ze staan op, keer op keer.’ Welkom in de wereld van Leefmeesters.

De voorstelling wordt gesubsidieerd door gemeente Noardeast-Fryslân en theater Sense in Dokkum.

Wanneer: 18 april om 20.00 uur

Waar: theater Sense in Dokkum

Toegang: bezoekers betalen € 10,00 voor een kaartje.

Bekijk hier alvast de trailer van Mijn 24 Uur.

TEASER - Mijn 24 Uur | Dansgezelschap Leefmeesters

Welkom in de wereld van de Leefmeesters. Het nieuwe dansgezelschap Leefmeesters maakt voorstellingen over leven met een chronische ziekte. De eerste voorstelling is een drieluik, bestaande uit een solo, duet en trio. Onder choreografie van Ivgi&Greben, Marlien Seinstra en Miranda van Toor is een voorstelling gemaakt die soms letterlijk bloed, zweet en tranen kostte. Samen met de dansers, die in de meeste gevallen hun debuut op het podium maken, vormen ze een bijzonder partnerschap. Artistiek leider Marlien Seinstra: ‘Gezonde mensen staan er vaak niet bij stil. Dat het veel mensen al moeite kost om te staan of lopen, laat staan om te sporten of dansen. Deze voorstelling zet daarom een kroon op hun leven. Mijn 24 Uur is een ode aan de lichamen, groot en klein, die ondanks al hun tekortkomingen tot moedige prestaties in staat zijn.’ Dansers: Jeroen van Bilsen, Wya Feenstra, Femke Weltevreden, Ashley Affolter, Inge Tuinman en Vera Mulder en cellist Carel van Leeuwen.

Naar overzicht