Door Informatiecentrum Historisch Hallum opvrijdag 5 januari 2024

Informatiecentrum Historisch Hallum herhaald presentaties

2024-01-05 16:22:18

Tijdens het dorpsfeest van vorig jaar hebben wij een presentatie gehouden, dit was een groot succes. Voor alle Hallumers en oud Hallumers en belangstellenden die onze presentatie hebben gemist of deze nog eens willen zien herhalen wij deze presentatie.

De presentaties worden gehouden op zaterdag 17 februari ‘s middags 14:30 uur en ‘s avonds 20:00 uur in het MFC It Trefpunt. De entree is € 5,- en er kan alleen contant betaald worden.

Wat kun je van ons verwachten, wij tonen vele bijzondere oude foto’s en laten foto’s zien van de huidige situatie. Een film over het besluit bij van der Meulen om te stoppen na 112 jaar met produceren van de beschuit. Maar ook laten wij een bijzondere film zien uit de periode 1936 tot 1939 over het dorpsleven met o.a. een reisje van de ouden van dagen, een optocht en volksspelen.

En als laatste tonen wij een film waar ruim 140 Hallumers de revue zullen passeren, een film vol met, "Oh ja, die...", een film vol herkenning dus. Tevens gaan wij jullie inlichten waar wij ons op dit moment mee bezig houden, o.a. een boek met oorlog-anekdotes uit Hallum.

Na afloop van de presentatie is er voldoende ruimte om onder het genot van een drankje nog even bij te praten.

Mis het niet! Iedereen is van harte welkom.

Sijmen van den Berg en Evert Feenstra


Naar overzicht