Uitgelicht
dinsdag 22 augustus 2023

Internationale deelname bij autocross Hallum op zaterdag 26 augustus

2023-08-22 22:07:18

Na het daverende succes van vorig jaar is de Hallumer Autocross Club alweer volop in de voorbereiding voor de 58ste editie van de oudste cross van Friesland. Vorig jaar is de overstap gemaakt naar het realiseren van een speedwaybaan met boarding rondom het circuit. Hiertoe is besloten om de veiligheid van coureurs en publiek te waarborgen. En dit heeft enorm goed uitgepakt voor de organisatie. De deelnemers waren enthousiast en het publiek, wat in grote getale was gekomen, heeft genoten van een fantastische crossdag.

Dit jaar zullen wederom de volgende klassen aan de start komen: Stockcar F1, Stockcar F2, Stockcar F2 junioren, Vrije Standaard, Rodeo, FAC 1600 en de Alderwetske klasse. De inschrijving is begin augustus via de FAC site beschikbaar en de opgaves stromen binnen. De verwachting is dat, naast de ca. 50 Stockcar F1 coureurs, er in totaal bijna 200 deelnemers aan de start verschijnen. De organisatie heeft ook contact met enkele Engelse stockcar coureurs. De kersverse wereldkampioen F2 stockcarrijder Dave Polley uit Engeland heeft zich inmiddels al aangemeld om aan de start te komen in Hallum. Ook dit jaar is het wederom een tweedaags evenement, waarbij op zondag de deelnemers verplaatsen naar het circuit van de Friese Autocross Club in Blauwhuis. De stockcar F1 coureurs gaan dit weekend tevens strijden voor de stockcar F1-bokaal en de punten die de coureurs in Hallum behalen tellen mee als shoot-out wedstrijd voor de Silverroof competitie.

Kortom het beloofd wederom een enorm spektakel te worden op zaterdag 26 augustus aan de Zuidermiedweg te Hallum. De start is om 11.00 uur. Op vrijdagavond 25 augustus is vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur er weer voorverkoop bij Dorpshuis It Trefpunt aan de Singel. Er kunnen dan met een leuke korting toegangskaarten worden gekocht. Tevens zullen er enkele crossauto’s aanwezig zijn, om alvast wat in de sfeer te komen.

Een prachtig autosport evenement wat u beslist niet wilt missen!


Naar overzicht