woensdag 13 september 2023

Uitbreiding netwerk Stedin bij Hallum en Hijum

2023-09-23 10:51:57

HALLUM – Sinds 28 augustus zijn er in de regio Hallum en Hijum werkzaamheden aan het netwerk van Stedin. Er is uitbreiding aan het netwerk nodig om de grote hoeveelheid opgewekt groengas te kunnen verwerken.

A.Hak legt in opdracht van Stedin nieuwe leidingen aan die zorgen voor een verbinding tussen het netwerk van netbeheerders Stedin en Liander. Het groengas kan dan ook toegevoegd worden aan het netwerk van Liander.

Duurzame verbindingen

Deze week worden een aantal ondergrondse boringen uitgevoerd om geen verstoring aan de omgeving te veroorzaken. Tijdens deze boring boren we niet alleen voor de groengas verbindingen, maar nemen voor Liander ook duurzame mantelbuizen van Pion mee. Deze mantelbuizen zijn eerder succesvol toegepast op clusterproject Oudehaske, ook in opdracht van Liander. Deze mantelbuizen zijn volledig gemaakt van gerecycled kunststof.

Een mooie samenwerking op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie in Nederland. A.Hak verwacht het project eind november, begin december af te ronden.


Bron: RTV NOF


Naar overzicht