Uitgelicht
maandag 12 december 2022

De nieuwe kerstboom staat!

2022-12-12 15:16:26

Afgelopen zaterdag is de nieuwe kerstboom voor het dorp opgezet bij de haven. Voor de vrijwilligers een nieuwe ervaring, omdat dit toch wel even wat anders is dan de oude boom.

Het was even puzzelen

Opbouwen

Zaterdag ochtend half elf werd de boom opgeladen op het truckje van Jelle en naar de haven in het dorp gereden. Eerst de voet van de boom even waterpas zetten en daarna de stam monteren. Deze beide delen waren eerder al in elkaar gezet, dat scheelde weer wat werk buiten in de kou.

5,8 meter hoog en voorzien van 3.000 LEDs

De losse takken zijn allemaal voorzien van professionele buitenverlichting met waterdichte stekkers. Van boven naar beneden zijn alle takken gemonteerd en aangesloten op de centrale kabelboom met omvormer in de stam van de boom. Het was even puzzelen hoe en waar welke takken geplaatst moesten worden, maar daarna werden al snel de laatste takken gemonteerd.

Met dank aan Tsjisse, Durk, Allard, Han, Eise, Jelle, Levi, Rienk en Welmoed voor het opbouwen, staat er nu weer een mooie sfeervol verlichte kerstboom in Hallum.

Financiering

De financiering van de kerstboom is bijna rond, voor het laatste deel van de kosten is er vorige maand een crowdfunding gestart. En deze inzameling loopt heel erg goed inmiddels is al 50% van het benodigde bedrag opgehaald! Iedereen die hier al een bijdrage aan heeft geleverd, heel erg bedankt daarvoor!

Vind jij net als ons dit ook een hele mooie kerstboom, help ons dan om het laatste deel van de financiering rond te krijgen door een gift te doen via deze geldinzamelingsactie. We zijn al op de helft dus dat laatste deel moeten we ook met z'n allen bij elkaar kunnen brengen.

Dirrect naar de crowdfundingspagina >>

Liever zelf geld overboeken, dat kan naar:

NL55 RABO 0340 8014 84
Ten name van: Doarpsbilang Hallum e.o.
Met omschrijving: Kerstboom

Alvast heel erg bedankt allemaal!

Alvast heel erg bedankt allemaal en wij wensen jullie hele fijne feestdagen toe.

Doarpsbelang Hallum
 

Lees ook het artikel in Nieuwsblad Noordoost-Friesland: klik hier.
De foto's zijn gemaakt door Bram Buruma en Evert Feenstra.


Naar overzicht