woensdag 26 april 2023

Een lintje voor Jan Prins

2023-04-26 23:41:44

79 Friezen kregen woensdag een koninklijke onderscheiding voor hun bewezen diensten aan de maatschappij. 52 mannen en 27 vrouwen werden opgetrommeld naar het gemeentehuis te komen of kregen de burgemeester op bezoek voor de uitreiking van hun lintje. Het gaat om twee officieren, negen ridders en 68 leden in de Orde van Oranje-Nassau.

Het heeft Zijne Majesteit behaagd...

Zo klonk het vanochtend vier keer in de trouwzaal van het stadhuis in Dokkum. Daarmee zijn Beening Jacobs, Harmen Kamstra, Jilles Leijstra en Jan Prins benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij hebben iets bijzonders gedaan voor de samenleving, of doen al meer dan 15 jaar vrijwilligerswerk.

Vandaag kreeg Jan Prins (80) een lintje opgespeld van de burgemeester Johannes Kramer.

Jan Prins is al sinds 1966 actief voor Uitvaartvereniging De Laatste Eer in Hallum. Voor de vereniging vervult hij sinds 1966 al de functie van drager tijdens uitvaarten. Sinds 1990 is de heer Prins ook mede verantwoordelijk voor het onderhoud van de begraafplaats in Hallum. Vanaf 2008 vervult Jan Prins diverse vrijwilligersfuncties bij Zorgcentrum Foswert in Ferwert. Zo helpt hij tweewekelijks bij het koffiedrinken en zorgt hij dat de bewoners van het zorgcentrum aanwezig zijn bij de kerkdienst op de zondagochtend.

Het was een prachtige ochtend met familie, vrienden, buurtgenoten, verenigingsgenoten en mooie speeches van de burgemeester.


Naar overzicht