Uitgelicht
Door Doarpsbelang Hallum opmaandag 13 maart 2023

Hoenderpark weer klaar voor de lente

2023-03-13 23:04:54

Afgelopen weekend was het NLdoet in Nederland, het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. En ook in Hallum hebben ruim 25 vrijwilligers afgelopen weekend de handen uit de mouwen gestoken om het hoenderpark weer klaar voor het voorjaar te maken. En het resultaat mag er zijn, iedereen die heeft meegeholpen heel erg bedankt voor jullie inzet!

Vrijdagavond 10 maart leek het even of de actie in het hoenderpark afgelast zou moeten worden, wat was het een winters weertje. Maar we moesten niet te voorbarig zijn, want afzeggen kon altijd nog. En wat was het mooi weer zaterdagochtend! 

Om 9 uur verzamelden zich de eerste vrijwilligers en zijn we aan de slag gegaan met het verspreiden van de schelpen in de entree van het parkje na de poort van "Goslinga State". Na de schelpen is een groepje begonnen met het verspreiden van de houtsnippers onder de bomen. Een ander groepje is gestart met het uitmesten van de hokken van de geiten en de kippen. Ook zijn de ramen van het hok weer schoon gemaakt en is Marco Kramer begonnen met het snoeien van de fruitbomen. Er was volop actie in het hoenderpark en ook de jeugd hielp flink mee met alle werkzaamheden. 

MFC Trefpunt was open voor het gebruik van de WC's en voor warm water om de boel mee schoon te maken. Al gauw waren de hokken leeg en was het tijd voor koffie. In MFC Trefpunt stond de koffie klaar die Joke voor ons gemaakt had maar ook thee en ranja was er natuurlijk voor de kinderen. Bij de koffie en thee een overheerlijk stuk oranjekoek van bakkerij Wijnsma uit Stiens, dit ging "erin als koek".

Na de koffiepauze is weer met man en macht gewerkt om de klussen te klaren en vele handen maken licht werk is wel iets wat vandaag van toepassing was. Om 12:00 uur was alles klaar wat gedaan moest worden en konden we NLdoet voor 11 maart in het hoenderpark afsluiten met een mooi resultaat. 

Doarpsbelang Hallum bedankt alle vrijwilligers en kinderen die zaterdag 11 maart hebben meegeholpen in het hoenderpark. Zonder vrijwilligers is dit namelijk niet mogelijk, bedankt allemaal! Ook bedankt Doarpsbelang De familie Van Gunst voor het meehelpen met het shoveltje, het MFC voor het gebruik van het Trefpunt en de koffie en thee, Kramers Grienwurk voor het snoeien van de fruitbomen en de gemeente voor het leveren van de schelpen en de houtsnippers.

Steun ook het hoenderpark

Het hoenderpark ligt er weer netjes bij en kan het hele jaar door bezocht worden. Wil jij dat het hoenderparkje ook in de toekomst kan blijven bestaan dan zou je een financiële bijdrage kunnen leveren in de jaarlijkse kosten die het parkje heeft. Op de deur naar het parkje hangt een QR-code voor een betaalverzoek voor een donatie, je kunt hierbij zelf de hoogte van het bedrag instellen. Je kunt er ook voor kiezen een eenmalige bijdrage te doen via een overschrijving of door donateur te worden en jaarlijks een donatie te doen. Hoe dat werkt en wat je daarvoor moet doen lees je op deze pagina over het hoenderpark.


Naar overzicht