Uitgelicht
Door Doarpstún Hallum opvrijdag 22 september 2023

Doarpstún Hallum

2023-09-22 16:26:59

Half mei hebben we jullie via het "gele briefje" geïnformeerd over onze plannen om een Doarpstún in Hallum te beginnen. Hierop hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen.

Inmiddels hebben we net buiten het dorp, op de Noordermiedweg 2a, een halve hectare grond in bruikleen gekregen om de Doarpstún te ontwikkelen. We willen daar een ontmoetingsplek maken van en voor alle Hallumers, jong en oud!

Een aantal vrijwilligers heeft al veel werk verzet. De eerste groentes zitten in de grond en er kan al op kleine schaal geoogst worden. Dit is nog maar het begin. We willen een heus ‘paradijs’ laten ontstaan met groentes, bloemen, fruitbomen, struiken, kruiden en alle krioelende wezens die daar bij horen.

Er moet nog heel veel gebeuren voordat al onze plannen voor de Doarpstún vorm krijgen. Je kunt daarbij helpen door je aan te melden als vrijwilliger. Ook kunnen we inheemse planten, struiken, bloembollen en zaden goed gebruiken.

Wil je hieraan bijdragen, neem dan contact op met Jeannette Hellema op 06-11980028.

De Doarpstún vormt nu een werkgroep van Doarpsbelang Hallum. Op woensdag 27 september om 20.00 uur in het Trefpunt organiseren we een informatieavond. We nodigen jullie graag uit om kennis met ons en onze plannen te maken. We zullen wat vertellen over de opzet en doelstelling van de tuin. Ook willen wij horen wat jullie van de Doarpstún verwachten en hoe we jullie erbij kunnen betrekken.

We houden jullie ook op de hoogte op HallumOnline.nl

Werkgroep Doarpstún Hallum


Naar overzicht