Uitgelicht
Door Doarpstún Hallum opvrijdag 31 mei 2024

Dorpstuin Hallum zorgt voor verbinding

2024-05-31 12:14:39

In Hallum is een dorpstuin opgericht om een persoonlijke bijdrage te leveren aan duurzaam leven en te zorgen voor verbinding. De groentetuin ligt net buiten Hallum en heeft ook als doel mensen dichter bij elkaar te brengen.

“De grutste reden is dat minsken inoar hjir moetsje kinne en wy wolle graach minsken mei-inoar ferbine,” vertelt voorzitter Knillis Brouwer. “Minsken kinne der ek wurkje, wat bydraacht oan de sûnens troch yn de bûtenloft te wêzen..” Vrijwilliger Jeannette Hellema verzorgt de gewassen tot in de perfectie en is regelmatig te vinden in de moestuin. “It foardiel fan in doarpstún is dat je it mei-inoar drage kinne,” zegt Hellema. Het idee is dat wanneer de een op vakantie is, de ander de gewassen verzorgen en oogsten.

Plan

Er is een driejarenplan uitgewerkt waarmee de dorpstuin nog groter en diverser moet worden. Brouwer vertelt wat er allemaal in de tuin gaat komen: “In pluktún, ierappels, graan, in fiver, in grientetún en temasirkels.”

Feestelijke opening

De feestelijke opening, met de onthulling van een nieuwe vlag en naam, vindt plaats op zaterdag 1 juni vanaf 15:00 uur.


Bron: RTV-NOF

Dorpstuin Hallum voor verbinding: 1 juni feestelijke opening

RTV NOF = De Streekomrop fan Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen foar Stêd, Waad & Wâlden.

Naar overzicht