Uitgelicht
Door Doarpsbelang Hallum opdonderdag 19 januari 2023

Eerste schep in de grond voor glasvezel

2023-01-20 00:37:09

Woensdag 18 januari zetten Aant Jelle Soepboer (wethouder gemeente Noardeast-Fryslân), samen met Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Belinda Nijboer (project manager Bouw DELTA Netwerk) en Huseyin Sevil (operationeel manager van aannemer Selecta Infratechniek) een eerste schop in de grond in Ferwert. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen van voormalig Ferwerderadiel.

Doarpsbelang Hallum was woensdag 18 januari ook uitgenodigd voor de officiële aftrap van de graafwerkzaamheden voor glasvezel in de dorpen van voormalige gemeente Ferwerderadiel.

Onder het genot van koffie, thee en taart kon iedereen even bijpraten en was er daarna het moment van de uitreiking van de cheque's van de sponsoractie. Met deze sponsoractie konden wij als dorp een mooi bedrag ophalen voor het nieuwe Doarpsfûns Hallum. En het heeft ook zeker geloond want Hallum heeft € 5.400,- bijelkaar weten te sponsoren via de speciale actie gekoppeld aan het aanmelden voor een glasvezelabonnement.

Doarpsfûns Hallum ontvangt cheque van € 5.400,-

Na de uitreiking van de cheque's was er het officiële moment dat de 'Eerste schep' de grond in ging. In Ferwert is al gestart met het aanleggen van de eerste glasvezels. Dit wordt gecombineerd met de herinrichting van de straten in Ferwert en het is natuurlijk zonde als de straat twee keer open moet.

Hoe de planning voor Hallum eruit ziet weet Doarpsbelang op dit moment nog niet. Doarpsbelang Hallum wordt straks tijdig geïnformeerd over de vervolgstappen en dit zullen wij dan ook met jullie delen. In de loop van dit jaar zal men ook hier beginnen te schouwen. Dit houdt in dat de aannemer langs komt om te kijken per adres hoe de tuin, oprit en de meterkast erbij liggen en hoe deze bereikbaar zijn. Ook Delta Netwerk zal jullie daarvoor nog een brief sturen.

In principe krijgt elk adres een aansluitpunt in de meterkast aangeboden, ook de adressen die geen abonnement hebben afgesloten. Je mag dit ten alle tijden weigeren, maar raadzamer is het om de aansluiting wel te laten plaatsen. Als de aannemer straks namelijk weg is kost het minimaal € 650,- om dit aansluitpunt in de meterkast te krijgen. 

Nog steeds aanmelden voor een abonnement met sponsoractie!

Mocht je vorig jaar nou geen abonnement afgesloten hebben, dan kan dat nu nog steeds en ook nog steeds met de sponsoractie! Dus had je twijfels of het wel of niet door zou gaan, meld je dan nu alsnog aan voor een abonnement en claim die € 25,- die voor jou klaar ligt. Ook nu nog kan er doorgespaard worden voor het Doarpsfûns, want ook wij krijgen die € 50,- sponsorgeld voor elke aanmelding die er nu nog binnen komt. Maar let op de sponsoractie werkt alleen via de linkjes op HallumOnline.nl!

Dit zijn de actie-linkjes waarmee je een abonnement afsluit en meedoet met de sponsoratie:


Besluit je om wat voor reden dan ook om later pas een abonnement af te sluiten, dan moet je € 350,- aansluitkosten betalen als alleen het aansluitpunt in de meterkast is aangebracht. En als je dat omrekend naar een jaartje het goedkoopste abonnement, dan scheelt het elkaar niet zo heel erg veel meer. Een ander abonnement bij de huidige provider moet namelijk ook betaald worden ean waarom dan niet kiezen voor een stabielere en snellere aansluiting. Maar het blijft natuurlijk altijd uw eigen keuze.

Lokale berichtgeving

Ook de lokale media waren aanwezig en hebben op verschillende manieren gepubliceert over het startmoment van de werkzaamheden. Hierbij enkele linkjes naar deze berichten:

Ferwert en omgeving krijgen glasvezel, maar niet van Kabelnoord

RTV NOF = Verrassend Dichtbij! De Streekomroep voor Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

Naar overzicht