Door Doarpsbelang Hallum opvrijdag 24 februari 2023

Maak Hallum groener met het Groenfonds

2023-02-24 12:13:34
Een bericht van de gemeente


Gemeente Noardeast-Fryslân komt met een Groenfonds om de gemeente groener te maken. Doe jij ook mee?

Samen met jou willen we onze leefomgeving kleurrijker, groener en duurzamer maken.

Dit jaar stelt de gemeente een Groenfonds open. Alles om de biodiversiteit te stimuleren en de gemeente te vergroenen. Bijvoorbeeld: je wilt een daktuin op de garage, een houten schutting als erfafscheiding vervangen door een groene haag, een vlinderidylle, een bijenkast of een vleermuiskast.

Het Groenfonds is er voor de inwoners. Maar je mag ook meedoen als dorpsbelang of vereniging. Het kan gaan om jouw eigen tuin, maar ook een stukje grond in de buurt.

Hoeveel subsidie is er beschikbaar?

Om aanspraak te maken op het Groenfonds kun je dit formulier op de website invullen.

In totaal is er € 25.000,- per jaar beschikbaar. Maximaal €350,- per adres. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dus wees er snel bij!
 

Steenbreek en Geveltuin

Het Geveltuin- en Steenbreek project loopt het hele jaar door, eerder werd dit georganiseerd op een specifieke dag. Door mee te doen aan dit project ruil je stenen in voor groen. Meer hierover is te lezen op deze website of in de onderstaande flyers.
 

GroenDoen Fonds

Een aanvulling van Doarpsbelang Hallum: Er is nog een andere subsidiemogelijkheid beschikbaar voor het vergroenen van Hallum. Dit is het GroenDoen Fonds van Trees for All.

Het GroenDoen Fonds is bedoeld voor lokale initiatiefnemers die samen hun leefomgeving willen vergroenen. Juist die samenwerking vinden wij heel belangrijk. Uit ervaring weten we namelijk dat mensen beter voor bomen en struiken zorgen als ze die samen planten en er samen verantwoordelijk voor zijn.

Je kunt aanspraak maken op een bedrag tussen de € 500 tot € 5.000. Deze bijdrage gebruik je vervolgens om inheemse bomen en struiken te planten in jouw omgeving. Je kunt in aanmerking komen voor een bedrag als er minimaal tien mensen betrokken zijn bij je initiatief.

Verder is het belangrijk dat jouw project openbaar is, zodat ook andere mensen kunnen genieten van de bomen en struiken die je plant.

Je leest er alles over op de website van het GroenDoen Fonds.
 

Flyers Steenbreek en Geveltuin:


Naar overzicht