Uitgelicht
Door Doarpsbelang Hallum opdinsdag 28 maart 2023

Marijke Groenewoud gehuldigd in MFC Trefpunt

2023-03-28 23:52:46

Maandagavond 27 maart om half acht in een volle zaal in MFC Trefpunt is Marijke door vele dorpsgenoten gehuldigd voor haar 2e wereldtitel in de massastart van het afgelopen WK afstanden. MFC Trefpunt, Uw Slager Wip en Doarpsbelang Hallum hebben gezamenlijk deze huldiging georganiseerd en verzorgd om Marijke te huldigen voor haar prestaties van de afgelopen jaren. Gelukkig kon er dit jaar flink uitgepakt worden en is het een geslaagde huldiging geweest.

Om half acht werd Marijke met een luid applaus en gejuich onthaald in de Vellema seal. Maria Sterk, die namens de organisatie het woord deed, heeft Marijke gevraagd om ons eens mee te nemen hoe dat nou allemaal gaat bij het schaatsen op wereldniveau. Hoe werk je naar zo'n wedstrijdt toe, hoe bereid je je daar op voor, hoe gaat het dan tijdens de wedstrijd? Sta je niet enorm op te kijken bij Ivanie Blondin? 

Marijke: "Nee, die kan ik wel hebben."

Na het filmpje met Marijke haar hoogtepunten van de afgelopen wedstrijden, heeft Maria Sterk namens Doarpsbelang Hallum en het dorp, een replica aangeboden van het kunstwerk van de drie schaatser van Earnewâld. Het echte kunstwerk is gemaakt door Hans Jouta en verwijst naar de beroemde natuurijsklassieker ‘De 100 fan Earnewâld’. Deze replica is ook gemaakt door Hans Jouta en symboliseert in deze setting de massastart op het WK afstanden. 

Ook een ere krans en een mooie bos bloemen mochten niet ontbreken om de huldiging compleet te maken. Ook Marijke haar mem heeft een mooie bos bloemen gekregen van Doarpsbelang, want waar al die bloemen blijven die op de baan terecht komen, daar hebben we nog geen antwoord op gekregen.

Namens de gemeente was wethouder van sport, Rebecca Slijver aanwezig om Marijke te feliciteren. Marijke heeft een echte Noardeast-Fryslân muts gekregen en een pakket met verzorgingsproducten. De wethouder hoopt dat we deze muts nog eens op de televisie voorbij zien komen.

Na het officiele gedeelte en het vele applaus, was er voor alle aanwezigen wat te drinken en een paar hapjes, aangeboden door het Trefpunt en Uw Slager Wip. Veel mensen hebben Marijke daarna nog persoonlijk gefeliciteerd en zijn met haar op de foto geweest. Ook de jeugd heeft een velbegeerde handtekening van Marijke weten te bemachtigen.

Wij bedanken iedereen voor zijn of haar komst en het eren van Marijke met haar geweldige prestaties en behaalde medailles! Wij wensen Marijke nog veel succes de komende seizoenen en hopen dat ze op de komende Olympische Spelen ook een mooie prestatie weet neer te zetten. Heel veel succes!

Namens MFC Trefpunt, Uw slager Wip en Doarpsbelang Hallum

Foto's gemaakt door: Koos Scherjon

Wereldkampioen Marijke Groenewoud gehuldigd in Hallum

RTV NOF = Verrassend Dichtbij! De Streekomroep voor Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

Naar overzicht