Uitgelicht
vrijdag 30 september 2022

Nieuwe activiteiten van start | Bibliotheek

2022-09-30 11:32:41
Bibliotheken Noord Fryslân

Kom in de herfst naar bibliotheken Hallum en St.- Annaparochie

De maand oktober staat in de bibliotheek traditiegetrouw in het teken van de Kinderboekenweek. We vieren dit met leuke activiteiten voor kinderen. Er is nog meer deze herfst, zoals een cursus stamboomonderzoek en een lezing van schrijver Anita Terpstra.

Iedereen kan zich aanmelden voor deze activiteiten, ook als u niet lid bent van de bibliotheek.
 

Lettervers wedstrijd

Gi-ga-groen! is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober). Kinderen van 8 – 12 jaar kunnen een gedicht maken over hun favoriete dier of plant. Haal het deelnameformulier vanaf 5 oktober in de bieb of online via ontdekdebieb.nl. Inleveren kan tot en met 17 oktober. Kom langs en haal meteen die superleuke Kinderboekenweekkrant of de nieuwste natuurboeken.

Van 5 t/m 17 oktober, in alle bibliotheken van Bibliotheken Noord-Fryslân.

Workshop met echte bioloog

Kom uilenballen pluizen en zadenbommen maken met een echte bioloog! Een super leuke workshop omdat het Kinderboekenweek is met als thema Gi-ga-groen! Er is ook nog een leuke quiz en je mag alles vragen over de natuur. Voor kinderen van 8 – 12 jaar.

Woensdag 19 oktober, 10.00 – 11.30 uur, Bibliotheek St.- Annaparochie
Gratis, aanmelden via ontdekdebieb.nl of bij de balie van de bibliotheek.

Kom experimenteren in de maakplaats

Wil je samen Minecraft spelen of experimenteren met robotjes, de 3D-printer of het greenscreen? Kom naar de maakplaats in de bieb! Kinderen kunnen vrij binnenlopen, het is gratis en aanmelden hoeft niet. Vrienden meenemen mag en ouders, opa's en oma's zijn ook welkom.

Maandag 10 oktober, 15.00 uur, Bibliotheek Hallum
Dinsdag 11 oktober, 15.00 uur, Bibliotheek St.-Annaparochie

Inloopspreekuur Dokter Leesplezier

Heb je dyslexie? Lukt het je maar niet om een leuk, spannend, grappig of passend boek te vinden? Of ben je op zoek naar een boek voor je boekbespreking of werkstuk? De lees- en mediaconsulent van de bieb geeft advies, tips en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek. Voor kinderen van 4 t/m 18 jaar en hun ouders. Kom gerust langs. Het is gratis, aanmelden is niet nodig.

Maandag 10 oktober, 15.00 – 16.00 uur, Bibliotheek Hallum
Dinsdag 11 oktober, 15.00 – 16.00 uur, Bibliotheek St.-Annaparochie

Lezing Anita Terpstra

Anita Terpstra dook in de geschiedenis van haar voorouders, die in de omgeving van Harkema leefden. Over haar zoektocht schreef ze 'Al mijn moeders': een confronterende familiehistorie, diep geworteld in de Friese veengebieden. Over de zoektocht en het boek die het opleverde vertelt Terpstra, die zelf uit Hallum komt, in Bibliotheek Hallum.

Datum: woensdag 2 november, 20.00 – 22.00 uur, Bibliotheek Hallum
Leden € 5,-, niet-leden € 7,50. Aanmelden via ontdekdebieb.nl of bij de balie van de bibliotheek.

Kennismakingscursus stamboomonderzoek

Altijd al willen weten wie uw voorouders waren? Of gewoon benieuwd naar uw familiegeschiedenis? In twee lessen gaat u op zoek naar voorouders tot ongeveer 1811. Aan bod komen de verschillende bronnen en hoe daarin gezocht kan worden.

Vrijdag 4 en 18 november, 10.00-12.00 uur, Bibliotheek St.- Annaparochie
Ticket: € 10,-. Aanmelden bij de balie van de bibliotheek of via ontdekdebieb.nl.

Spreekuren en meer

Naast deze activiteiten staan (wekelijks) terugkerende activiteiten zoals het digitaal spreekuur, de doarpskeamer en het repaircafé op onze site ontdekdebieb.nl. Lezingen, cursussen en workshops in onze andere bibliotheken vindt u daar ook.


Naar overzicht