Uitgelicht
zaterdag 20 april 2024

Op zoek naar financiering voor uw Waddenproject?

2024-04-20 21:43:33

Het Waddenfonds steunt initiatieven tot maximaal € 50.000,–

Verenigingen en ondernemers die lokale gemeenschappen in het Waddengebied willen versterken, kunnen daarvoor aankloppen bij het Waddenfonds. Dit fonds heeft een subsidieregeling voor kleine plaatselijke initiatieven: Budget Lokale Innovaties (BLI). De regeling draagt voor maximaal € 50.000,– bij in de kosten van een project. Initiatieven moeten vernieuwend zijn, de leefbaarheid een impuls geven en netwerken verstevigen of creëren. Ze moeten verder waddenspecifiek zijn, bijvoorbeeld bijdragen aan de kernwaarden van het gebied, zoals de dynamische natuur van de Waddenzee, de rust, de ruimte, de stilte en de duisternis of gebruikmaken van waddenspecifieke kansen en bedreigingen.

Verder kan er bij het Budget Lokale Innovaties apart voor investeringen in dorpshuizen een maximale subsidie van € 20.000,– worden aangevraagd.

Er is veel mogelijk. Klik voor andere voorbeelden op de rode stippen van de projectenkaart op www.waddenfonds.nl.

Wilt u meer weten over het Waddenfonds en het aanvragen van een subsidie? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten op 9, 15 en 23 april. Daarvoor kunt u zich hier inschrijven.

Meer informatie over een subsidieaanvraag kunt u ook krijgen bij één van onze zes adviesloketten in het Waddengebied.


Naar overzicht