Uitgelicht
Door Doarpsbelang Hallum opzondag 15 oktober 2023

Piepschuim en meer in papiercontainer

2023-10-15 21:29:00

Het is ons opgevallen dat er de laatste tijd weer veel piepschuim en plastic in de oud papiercontainer achtergelaten wordt. We willen graag iedereen bewust maken van dit probleem en een oproep doen om samen te werken voor een schone en efficiënte oud papierinzameling.

Allereerst, vinden we het geweldig dat er zoveel papier en karton zijn weg naar de containers weet te vinden. Jullie hebben goed geholpen geld in te zamelen voor Doarpsfûns Hallum, dit geld is bestemd voor vele initiatieven in ons dorp. Hartelijk dank daarvoor!

Dat hoort hier niet in!

Maar we hebben gemerkt dat sommigen niet alleen oud papier in de container gooien. We hebben namelijk ook piepschuim, plastic en andere materialen in de container aangetroffen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en kan er namelijk voor zorgen dat de gehele inhoud van de container afgekeurd kan worden en dat zou natuurlijk heel zonde zijn.

Onze vrijwilligers doen hun best om deze materialen uit de container te verwijderen en af te voeren, maar daarvoor hebben we geen vrijwilligers. Graag jullie aandacht voor dit probleem. Veelal zit het piepschuim nog in een doos, waar bijvoorbeeld een TV in heeft gezeten. Dit piepschuim en plastic kun je prima in je eigen grijze container afvoeren, zo houden we het ook leuk voor onze vrijwilligers.

Het mag wel plat

Ook zien we vaak dat kartonnen dozen niet "plat" gemaakt zijn en maar een beetje half of helemaal niet opgestapeld zijn. Zo ontstaat er heel veel loze ruimte in de conainer en is de opbrengst per container lager, omdat er minder kilo's papier in zitten. Graag dus alles zo plat mogelijk maken en zo compact en hoog mogelijk opstapelen, om de container zo "zwaar" en vol mogelijk te maken.

Laten we samenwerken en ervoor zorgen dat de container alleen oud papier bevat. Als je niet zeker bent welke materialen geschikt zijn, geen zorgen! Voel je vrij om contact op te nemen met ons voor meer informatie.

We begrijpen dat vergissingen kunnen gebeuren, maar met jullie hulp kunnen we onze inzamelingsactie soepel en effectief houden. Laten we ervoor zorgen dat ons oud papier goed gerecycled kan worden en dat we een zo groot mogelijke bijdrage aan het Doarpsfûns kunnen blijven leveren.

Bedankt voor jullie begrip en medewerking!


Naar overzicht