Uitgelicht
vrijdag 16 december 2022

Uitreiking cheque Coöperatiefonds aan Doarpskeamer

2022-12-16 15:39:03

Woensdagmiddag 14 december werd in de Doarpskeamer in Hallum een cheque van het Rabobank Coöperatiefonds ter waarde van € 1.500,- aangeboden door dhr. Bouwe Heins van Rabobank Noordwest Friesland aan de Doarpsomtinkers Dirk Vis en Dini van der Meer.

Project Doarpsmiel en Doarpskeamer

De aanvraag was bedoeld om een oven met inductieplaat aan te schaffen voor het Doarpsmiel. Mede door deze sponsoring kon deze oven met toebehoren afgelopen maandag worden geïnstalleerd en opgeleverd door Bakker Vakkeukens uit Berlikum in MFC Trefpunt. Naast het fornuis zijn er nog diverse kookpannen en ander keukengerei nodig. Er zijn ook nog plannen om de Doarpskeamer verder uit te breiden met spelletjes van "vroeger" zoals bijvoorbeeld een sjoelbak. De Doarpskeamer en het Doarpsmiel is er voor iedereen uit Hallum en omstreken.

Niets hoeft, alles mag.

Volgende week woensdag zal het fornuis in gebruik worden genomen bij het eerstvolgende Doarpsmiel. De gastvrouwen en de koks hebben er al heel lang naar uitgekeken om ermee aan de slag te gaan.

Een aantal kernwoorden uit de aanvraag lichtte dhr Heins uit de aanvraag: “Huiskamer, ontsnappen aan de eenzaamheid, gezonde maaltijd, verbinding, zelf even koken, warmte, geborgenheid”.

En dat is precies wat de Doarpskeamer en het Doarpsmiel bieden. Voel je welkom iedere woensdag van 14.30 - 17.00 uur voor een kopje koffie of thee, een spelletje, een gesprek of het lezen van de krant.

Doarpsmiel

Iedere derde woensdag van de maand vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom bij het Doarpsmiel. Wel graag even aanmelden per e-mail via joketalsma@hetnet.nl of telefonisch via 06-13820291.

Het Doarpsmiel is nu nog één keer per maand, maar zal bij voldoende belangstelling worden uitgebreid naar twee keer per maand.

Woensdag 21 december staat het Doarpsmiel geheel in het teken van kerst, dat wordt zeker een extra feestelijke maaltijd. Meld je aan en kom gezellig mee-eten!


Naar overzicht