Door Kaatsvereniging Hallum opdinsdag 30 mei 2023

Dorpencompetitie 2023

2023-05-30 11:27:36

Afgelopen zaterdag zijn er maar liefst 7 parturen van K.V. Hallum afgereisd naar Oude Leije om deel te nemen aan de dorpencompetitie. Met veel support van ouders en trainers langs de zijlijn is het ook nog gelukt om een aantal prijzen mee naar huis te nemen. Wat heeft iedereen het goed gedaan en wat is er leuk gekaatst. Toppers!

Bij de welpen was het zeer spannend in de finale. Het ging gelijk op tussen de parturen van Hallum en Ferwert. De emoties liepen soms hoog op, maar in het laatste eerst wist Hallum het hoofd koel te houden. Met 2 bovenslagen van Marco en een bovenslag van Hendrik kwamen de jongens met 6 en een kaats aan de opslag. Deze kaats pakken lukte niet, maar op 5-5 6-4 was het Hielke die een overtuigende zitbal sloeg waarmee ze de partij alsnog over de streep wisten te trekken. Resultaat: een eerste prijs voor Hielke Hoekstra, Marco Mast en Hendrik Hoekstra.

Bij de pupillen zaten alle 3 parturen van K.V. Hallum in dezelfde poule. Gezellig natuurlijk, maar er moesten ook punten gehaald worden. De finale halen lukte net niet. Wel mochten Stef en Riemer om de 3e en 4e prijs kaatsen tegen Stiens. Ze wisten zich goed staande te houden met vooral mooie slagen vanuit het perk, maar helaas was Stiens net een maatje te groot. Resultaat: een vierde prijs voor Stef Adema en Riemer Wijbenga.

Bij de schooljeugd stonden Thys en Sietse degelijk uit te slaan waarbij er hier en daar fraaie bovenslagen te zien waren. Mede door de variërende opslag van Elbrich wisten ze de finale te halen. De finale werd gespeeld tegen een sterk kaatsend partuur van Blija. Op 6-6 wist Elbrich met een mooie zitbal de 5 borden binnen te slepen, maar dit was nog niet genoeg. Nee, Elbrich was op stoom. Met een opeenvolgende reeks van 4 overtuigende zitballen konden zowel haar eigen maten als de tegenstander alleen maar toekijken hoe Elbrich voor het partuur van Hallum de winst binnen wist te halen. Resultaat: een eerste prijs voor Elbrich Wijbenga, Thys op den Kelder en Sietse Hoekstra.

Dan waren er ook nog 4 parturen die helaas buiten de prijzen vielen, maar wat hebben ook zij het goed gedaan! Voor velen was dit de eerste keer kaatsen buiten Hallum én op federatie niveau. Geen prijs, maar wel een ervaring rijker en wie weet smaakt het naar meer. Al met al een mooie dag met mooie resultaten!


Naar overzicht