Door Doarpstún Hallum opdinsdag 7 mei 2024

Feestelijke opening Doarpstún Hallum

2024-05-07 14:46:16

Op zaterdag 1 juni om 15:00 uur vindt aan de Noordermiedweg 2a de officiële opening van Doarpstún Hallum plaats.

Op deze feestelijke gebeurtenis willen we namens de werkgroep en vrijwilligers alle belangstellenden uitnodigen. Maak kennis met een wandeling door onze dorpstuin. Bezoek de workshops bijenhotels en eendenkooien maken. Er zijn activiteiten voor kinderen en lokale worst- en kaasproeverijen. Ook is er een optreden van het shantykoor de Koekefretters. Tijdens deze opening zullen de naam en de slogan van de tuin onthuld worden.

De dorpstuin wil een plek van verbinding zijn waar dorpsgenoten van verschillende culturen en generaties met elkaar samenwerken. Zo kunnen we zichtbaar maken, dat het mogelijk is de wereld mooier te maken door gewoon heel dichtbij en laag bij de grond te beginnen. Het is gezellig mee te werken of even langs te lopen, een praatje te maken, een kop thee te drinken of verse producten te kopen. Je kunt genieten van gezonde lichamelijke arbeid en van het buiten zijn.

De basis van onze tuin is een voedzame bodem. De grond van de tuin wordt gebruikt volgens de principes van permacultuur: biodiversiteit, rust voor de bodem en de grond beschermen door deze bedekt te houden met mulch. We gebruiken geen chemische middelen en uitsluitend natuurlijke verpakkingsmaterialen. Door een tuin in te richten waar we op een verantwoorde duurzame manier groente, fruit en bloemen verbouwen, dragen we bij aan een gezonder leefmilieu dichtbij huis.

Je kunt je deze middag opgeven als vriend van de dorpstuin. Je wordt dan via een nieuwsbrief of groepsapp op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en van het aanbod aan verkoop van groenten, fruit, bloemen en kruiden en andere activiteiten die we in de tuin organiseren.


Naar overzicht